Oman verkkotunnuksen määrittäminen

Jokainen iZettle E‑commerce ‑kauppa perustuu Selz-teknologiaan. Tämä tarkoittaa, että jokaisella iZettle-kaupalla on ilmainen selz.com-aliverkkotunnus, kuten omakauppa.selz.com. Voit mukauttaa verkkotunnuksen nimeä määrittämällä loppuosaksi .com, .net tai .co tai käyttää mitä tahansa muuta verkkotunnusta.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

• Ilmaisen aliverkkotunnuksen mukauttaminen
  • Uuden brändätyn verkkotunnuksen ostaminen
  • Olemassa olevan verkkotunnuksen liittäminen

Näin pääset alkuun

Voit lisätä mukautetun verkkotunnuksen avaamalla iZettlen yleisnäkymän ja klikkaamalla Verkkokauppa > Asetukset > Verkkotunnus > Muokkaa.

Verkkotunnuksen asetukset

Kun olet valinnut Muokkaa, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

1. Käytä ilmaista verkkotunnusta – Mukauta ilmaista aliverkkotunnustasi, joka on muotoa omakauppa.selz.com.
    1. Tämä on hyvä vaihtoehto kauppiaille, joita ei haittaa, että ”selz” näkyy heidän verkko-osoitteessaan ja joilla ei ole valmiina verkkotunnusta, jonka he voisivat lisätä.
  2. Osta verkkotunnus – Jos sinulla ei ole verkkotunnusta, voit ostaa tunnuksen haluamaltasi palveluntarjoajalta.
  3. Käytä olemassa olevaa verkkotunnusta – Lisää olemassa oleva verkkotunnus iZettle E‑commerce ‑kauppaasi valitsemalla tämä vaihtoehto.

Ilmaisen verkkotunnuksen mukauttaminen:

Voit mukauttaa aliverkkotunnustasi seuraamalla alla annettuja ohjeita.

• Kun olet klikannut Verkkotunnus-välilehdeltä Muokkaa, valitse kolmesta vaihtoehdosta ensimmäinen ja lisää uusi aliverkkotunnuksesi.

• Muista klikata Tallenna.

Uuden verkkotunnuksen ostaminen:

Tarkista tästä listasta, missä maissa oma verkkotunnus on saatavilla Google Domainsin kautta. Jos sijaintimaasi ei ole listalla, voit hankkia verkkotunnuksen haluamaltasi palveluntarjoajalta.

Olemassa olevan verkkotunnuksen lisääminen:

Vaihe 1: DNS-tietueiden määrittäminen

Jos et ostanut verkkotunnusta Google Domainsin kautta tai jos sinulla on jo olemassa oleva verkkotunnus, sinun on määritettävä DNS-tietue, joka osoittaa verkkokauppaasi. DNS-tietueet voi määrittää verkkotunnuksen rekisteröintipalvelun ohjauspaneelista. Koska jokaisella verkkotunnuksen rekisteröintipalvelulla on omat asetuksensa, ota yhteyttä valitsemaasi palveluntarjoajaan ja pyydä lisäohjeita, jos et ole varma, miten sinun tulisi toimia.

DNS-asetukset riippuvat siitä, minkä tyyppistä URL-osoitetta haluat käyttää. Mahdollisuuksia on kaksi:

Vaihtoehto 1 – Juurinimipalvelimen verkkotunnus, esim. omakauppa.com

Jos haluat käyttää verkkotunnusta vain verkkokauppaasi varten, sinun on luotava kaksi DNS-tietuetta tai muokattava kahta aiemmin luotua tietuetta:

• A-tietue, jonka osoittaa numeeriseen osoitteeseen 205.250.226
  • CNAME-tietue (www-muotoista osoitetta varten), joka osoittaa osoitteeseen domains-ssl.selz.com.

Kumpikin tietue on pakollinen. Kauppasi on käytettävissä molemmista seuraavista osoitteista: https://www.omakauppa.com ja https://omakauppa.com.

Tietueet voivat näyttää esimerkiksi tältä:

Vaihtoehto 2 – Aliverkkotunnus, esim. kauppa.omasivusto.com

• Luo yksittäinen CNAME-tietue ja määritä se osoittamaan osoitteeseen domains-ssl.selz.com.

Kauppasi on käytettävissä ainoastaan osoitteesta https://kauppa.omasivusto.com.

Vaihe 2: Kaupan asetusten määrittäminen

Siirry seuraavaksi kaupan asetuksiin valitsemalla Verkkokauppa > Asetukset > Verkkotunnus ja anna verkkotunnuksesi (yllä olevien esimerkkien mukaisesti joko kauppa.omasivusto.com tai www.omakauppa.com). Klikkaa Tallenna. DNS-muutosten päivittyminen voi kestää 48–72 tuntia, mutta yleensä ne tulevat voimaan nopeammin. Tarkasta tilanne seuraavana päivänä ja klikkaa Testaa varmistaaksesi, että asetukset ovat kunnossa.

Eikö ongelma ratkennut?

Ota yhteyttä verkkotunnuksen rekisteröintipalveluun ja varmista, että uudelleenohjaus on määritetty oikein. Tarvittaessa voit lähettää tämän artikkelin palveluntarjoajallesi.

Huom. Muokattu verkkotunnus ei saa sisältää tekstiä ”selz.com”, eli esimerkiksi osoite omakauppaselz.com ei kelpaa.

SSL-asetukset

Kun aiot päivittää tai ostaa mukautetun verkkotunnuksen, voit pyytää SSL-sertifikaattia. Kun sertifikaatti on asennettu, sovellusprotokollan HTTP tilalle vaihtuu HTTPS, jonka S-kirjain tulee sanasta ”secure” (suojattu). Selaimessa näkyy nyt pieni lukkokuvake, joka osoittaa ostajille, että sivustosi on turvallinen. Lukkokuvake näyttää tältä:

Aloita ottamalla käyttöön Pyydä SSL-sertifikaattia ‑asetus. SSL-sertifikaatin käyttöönotto kestää yleensä 48–72 tuntia, ja se onnistuu vain, jos yllä olevat DNS-asetukset on määritetty oikein.

Jos annetut tiedot ovat virheelliset tai jos DNS-asetuksia ei ole määritetty oikein, näkyviin tulee tilasivu, jolta näet virhetiedot. Tee tarvittavat muutokset ja yritä sitten uudelleen.

Kaikki iZettlen maksutapahtumat ja luottokorttitiedot suojataan alan tiukat turvallisuusstandardit täyttävillä menetelmillä, kuten käyttämällä salausta ja suojattua SSL-yhteyttä.

SSL-sertifikaatin vianmääritys

Jos sinulla tai asiakkaillasi on hankaluuksia päästä kauppaasi tai jos saat virheilmoituksen suoritettuasi yllä kuvatut vaiheet, syynä voi olla jompikumpi seuraavista:

1. vanha selain
  2. sekalainen sisältö.

Vanhat selaimet

Jotkin vanhat selaimet eivät tue SSL-sertifikaattien vaatimia tietoturvastandardeja.

Seuraavia selaimia ei tueta:

• Internet Explorer – kaikki Windows XP ‑versiot
  • Internet Explorer – kaikki versiota 7 vanhemmat
  • Firefox – kaikki versiota 2.0 vanhemmat
  • Safari – kaikki versiota 2.1 vanhemmat
  • Google Chrome – kaikki versiota 6 vanhemmat.

Seuraavia mobiiliselaimia ei tueta:

• Safari – kaikki versiot, joiden käyttöjärjestelmä on vanhempi kuin 4.0
  • Android-selaimet – kaikki versiot, joiden käyttöjärjestelmä on vanhempi kuin 3.0 (Honeycomb)
  • Windows-puhelinten selaimet – kaikki versiot, joiden käyttöjärjestelmä on vanhempi kuin 7.

Jos käytössä on vanhempi selain, iZettle-kaupassasi käyvillä asiakkailla saattaa olla hankaluuksia ladata sivustosi turvallinen HTTPS-versio tai sivun lataus ei välttämättä onnistu lainkaan.

Sekalainen sisältö

Sisältö voi olla sekalaista, jos sivustosi ladataan käyttämällä suojattua HTTPS-yhteyttä, mutta kolmansien osapuolten sisältöä, resursseja ja mukautuksia (kuten kuvia, videoita ja skriptejä) ladataan käyttämällä suojaamatonta HTTP-yhteyttä. Tällaista sisältöä kutsutaan sekalaiseksi, koska HTTP- ja HTTPS-sisältöä ladataan samalle sivulle ja alkuperäinen pyyntö on tehty käyttämällä suojattua HTTPS-yhteyttä. Sivustollasi vieraileva asiakas saa varoituksen tämän tyyppisestä sisällöstä.

Ratkaisu: Voit välttää tämän ongelman päivittämällä iZettle-kauppasi linkitetyn sisällön lähteeksi URL-osoitteen, jonka protokolla on HTTPS. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa etkä voi linkittää sisältöä muusta lähteestä, viimeisenä keinona voit poistaa SSL-sertifikaatin käytöstä verkkotunnuksen asetuksista.

Verkkotunnuksesi sivustokartan päivittäminen SSL-sertifikaatin käyttöönoton jälkeen

Kaikki iZettle-kaupat luovat automaattisesti sitemap.xml-tiedoston, joka sisältää linkit kaikkiin tuotteisiisi, sivuillesi, tuoteryhmiisi ja blogipostauksiisi. Jos olet jo lähettänyt sivustokarttasi Googlelle, sinun tarvitsee vain aktivoida SSL-sertifikaatti verkkotunnuksellesi. Tämä voi tilapäisesti vaikuttaa verkkokauppasi maksuttomaan liikenteeseen.

Jos käytät Google Search Consolea, voit päivittää verkkotunnuksesi sivustokartan manuaalisesti ja ilmoittaa siitä hakukoneille heti, kun kauppasi URL-osoitteen protokolla muuttuu muodosta HTTP muotoon HTTPS.

Google Search Console

Voit päivittää verkkotunnuksesi sivustokartan käyttämällä Google Search Consolea:

1. Avaa Google Search Console ja kirjaudu sisään pyydettäessä.
  2. Anna Search Consolessa verkkotunnuksesi (jonka alussa on HTTPS://) ja klikkaa sitten Add property (Lisää verkko-omaisuus).
  3. Klikkaa sen verkkotunnuksen nimeä, joka on salattu käyttämällä suojattua SSL-yhteyttä.
  4. Klikkaa Crawl (Indeksoi) > Sitemaps (Sivustokartat).
  5. Klikkaa ADD/TEST SITEMAP (LISÄÄ SIVUSTOKARTTA / TESTAA SIVUSTOKARTTAA).
  6. Lisää verkkotunnuksesi uusi sivustokartta HTTPS-muodossa (esim. https://www.omakauppa.com/sitemap/.xml)
  7. Poista verkkotunnuksen HTTP-sivustokartta.