Google Analyticsin käyttöönotto

Google Analytics on tehokas analytiikkatyökalu, jonka tilastotiedoista on apua uusien asiakkaiden löytämisessä ja verkkokaupan konversioprosentin nostamisessa. Google Analyticsin avulla voit seurata iZettle-verkkokauppasi kävijämääriä, tuotteiden katselukertoja ja liikenteen lähteitä.

Näin pääset alkuun

Google Analyticsin ja iZettlen yhteiskäytön aloittaminen vaatii vain verkkokaupan käyttöönoton Google Analyticsissa ja Google Analytics ‑seurantatunnuksen lisäämisen iZettle E‑commercen asetuksiin. Tarkemmat ohjeet on annettu alla.

Google Analyticsin yhdistäminen iZettle-verkkokauppaan

1. Luo uusi profiilitili Google Analyticsissa käyttämällä verkkokauppasi URL-osoitetta. Google Analytics pyytää URL-osoitetta profiilin luomisen yhteydessä.
    1. Näet kauppasi URL-osoitteen valitsemalla iZettle E‑commercen yleisnäkymästä "Verkkokauppa" > "Asetukset" > "Verkkotunnus".
  2. Kopioi Google Analyticsissa luomasi profiilin seurantatunnus Google Analyticsin "Seurantatiedot"-välilehdeltä. Tunnus alkaa kirjainyhdistelmällä "UA".
  3. Avaa iZettle E‑commercen yleisnäkymä ja valitse "Asetukset" > "Analytiikka ja mainokset". Liitä seurantatunnus "Google Analytics" ‑kenttään ja klikkaa "Tallenna".

Nyt voit käyttää raportoinnissa Google Analyticsia (Google aloittaa datan keräämisen 24 tunnin kuluessa).

Verkkokaupparaporttien käyttöönotto Google Analyticsissa

Verkkokaupparaportit on aluksi otettava käyttöön Google Analyticsissa.

1. Klikkaa Google Analytics ‑tilin sivupaneelista "Järjestelmänvalvoja".
  2. Valitse tili, verkko-omaisuus ja näkymä.
  3. Klikkaa "Verkkokaupan asetukset".
  4. Klikkaa "Ota käyttöön verkkokauppa" ‑otsikon alla olevaa vaihtopainiketta, jotta sen asetus on "KÄYTÖSSÄ".
  5. Klikkaa "Tallenna".

iZettle E‑commercen kautta myytyjen tuotteiden seuraaminen

Kun asiakas ostaa tuotteen verkkokaupastasi, Google Analytics ‑tilillesi välitetään seuraavat tiedot:

• tilaustunnus
  • kauppasumma
  • valuutta
  • tuotteen nimi
  • yksikköhinta
  • toimitustiedot
  • määrä.

Google Analyticsin konversio- eli verkkokaupparaportit

Google Analyticsin verkkokaupparaportit koostuvat seuraavista osa-alueista:

• Yleiskatsaus – Tästä näet konversioprosentin, myyntitapahtumien määrän, myynnin arvon, tilausten keskimääräisen arvon ja myydyt tuotteet.
  • Tuotteiden menekki – Tästä näet myydyt tuotteet sekä niiden lukumäärän ja hinnan.
  • Myynnin kehitys – Tästä näet myynnin joko tilauksittain tai päivämäärittäin.
  • Tapahtumat – Tästä näet kunkin tilauksen hinta-, toimitus- ja määrätiedot.
  • Ostokseen tarvittava aika – Tästä näet ostotapahtumaa edeltävien päivien tai istuntojen määrän.

Google Analyticsin verkkokaupparaportit auttavat saamaan paremman käsityksen siitä, miten myyntiä kannattaa lähteä kasvattamaan, sekä vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

• Mitkä tuotteet käyvät hyvin kaupaksi?
  • Miten tehokkaasti tuotteet saavat asiakkaat konvertoimaan eli miten hyvin ne tuovat myyntiä?
  • Mikä on tilausten keskimääräinen arvo? Kuinka monta tuotetta asiakkaat tilaavat kerralla? Jos määrä on alhainen, voit kokeilla esimerkiksi maksuttoman toimituksen tai määräalennusten tarjoamista.

Lue lisää Google Analyticsin verkkokaupparaporttien käytöstä.