Näin aloitat Unifaunin käytön

Unifaun on kuljetushallintajärjestelmä, jossa on valittavissa yli 100 kuljetusliikettä. Palveluun kirjautuneena voit varata kuljetuksia, tulostaa rahtikirjoja, seurata toimitusten etenemistä ja analysoida tilastoja.

iZettle on solminut kumppanuussopimuksen Unifaunin kanssa, minkä ansiosta iZettle E‑commerce ‑asiakkaat saavat käyttöönsä helpon ja automaattisen tavan käsitellä lähetykset ja toimittaa ne perille Pohjoismaissa. Jos sinulla on iZettle E‑commerce ‑kauppa, voit yksinkertaistaa tilausten lähetysprosessia linkittämällä PostNord-kuljetuspalvelun suoraan E‑commerceen Unifaun-integraation avulla.

Unifaunin ominaisuudet

• Osoitekorttien luominen, ostaminen ja tulostaminen verkkotilauksiin

• Uusien tilausten automaattinen synkronointi iZettle E‑commercesta Unifauniin

• Sähköposti-ilmoitusten lähettäminen asiakkaille

• Lähetysten vakuuttaminen lisämaksusta

• Palautuskorttien luominen

Näin pääset alkuun

1. Siirry iZettle E‑commercen yleisnäkymään, valitse Asetukset > Toimitus ja klikkaa sitten Osoitekortit ja tilausten toimitus.

2. Luo linkitys Unifaun-tiliin klikkaamalla Linkitä.

3. Anna API-avain ja lähettäjätunnus, jotka löydät Unifaun-tililtäsi.

How do I find my API key in Unifaun?

Kirjaudu Unifaun-tilillesi ja seuraa näitä ohjeita:

• Klikkaa vasemmanpuoleisesta navigaatiopaneelista Ylläpito > API-avaimet.

• Klikkaa sivun yläosasta Uusi API-avain.

• Varmista, että Web Services (REST) ‑ruutu on valittu ja lisää kehittäjätunnukseksi 0020016920. Klikkaa sitten Valmis.

• Etsi juuri luomasi API-avain hakutoiminnolla.

• Valitse tunnuksen vieressä oleva pieni nuolikuvake.

• Kopioi yhdistetty tunnus API-avaimena ja liitä se iZettle E‑commerce ‑tilisi Unifaun-sivulle.

Mistä lähettäjätunnus löytyy Unifaunissa?

• Klikkaa vasemmanpuoleisesta navigaatiopaneelista Ylläpito > Lähettäjä.

• Hae käytettävissä olevaa API-avainta hakukentän avulla.

• Kopioi tunnus lähettäjän Pikahakuarvo-kohdasta ja liitä se iZettle E‑commerce ‑tilin Unifaun-sivulle.

Miten palvelutunnus vaihdetaan?

Palvelutunnus on oletuspalvelutaso, joka synkronoidaan Unifauniin (esim. Post Nord – Normaali). Palvelutason voi vaihtaa osoitekortin tulostamisen yhteydessä. Valitse oletuspalvelutaso iZettle E‑commerce -tilisi Unifaun-sivulla olevasta avattavasta valikosta.

Mistä uudet tilaukset löytyvät Unifaunissa?

Uudet tilaukset näkyvät Unifaunin vasemman navigaatiopaneelin Tulostusarkisto-kohdassa.

Miten se toimii?

Kun asiakas tekee tilauksen iZettle E‑commerce ‑kaupassasi, tilauksen tiedot synkronoituvat Unifaun-tilille. iZettle lähettää tuotteen nimen, hinnan, toimituskulut ja toimitustavan Unifauniin automaattisesti. Myyjänä voit nyt kirjautua Unifauniin ja hoitaa osoitekorttien tulostuksen ja tilausten seurannan samasta paikasta.

Saat edelleen ilmoituksen sivustollasi tehdyistä uusista tilauksista iZettle E‑commerce ‑yleisnäkymääsi ja lisäksi sähköpostitse ilmoitusasetustesi mukaan. Ostajille toimitettavat seuranta- ja toimitusilmoitukset on mahdollista lähettää Unifaun-tililtä tai iZettlen kautta. iZettle ei päivitä tilauksen tilaa automaattisesti ennen kuin merkitset tilauksen valmiiksi tilisi kautta.