Felsökning kortläsare

Innehåll:
Kortläsare Lite
Kortläsare Pro Contactless
Kortläsare Pro
Fabriksåterställning av din Kortläsare Pro

Kortläsare Lite

- Se till att du har den senaste versionen av appen installerad. Du behöver version 4.0.2 eller senare för iOS, eller 2.4.9 eller senare för Android.

- Se till att audiokabeln är korrekt ansluten till både smartphone/tablet och kortläsaren.

- Koppla ur audiokabeln från din smartphone/tablet och sätt i kabeln igen.

- Kontrollera att audiokabeln inte är trasig.

- Om kortläsaren blinkar rött tre gånger, vänligen kontakta vår support.

Om inget av ovanstående hjälper, vänligen kontakta vår support.

Kortläsare Pro Contactless

Kortläsaren startar inte
- Sätt i laddningskabeln i kortläsaren och ladda den. När kortläsaren laddas visas ett fast, rött ljus. Kortläsaren kan användas medan den laddas.

Laddningsindikatorn blinkar rött
- Testa med en annan laddningskabel. Om kortläsaren fortfarande blinkar när kabeln är ansluten, kontakta vår support

Jag har iZettle-appen öppen, men kortläsaren visar inte ”Sätt i/dra kort”, eller ”Sätt i/håll upp kort”.
- Gå till Bluetooth-inställningarna på din smartphone/tablet och säkerställ att kortläsaren är ansluten. Om inte, tryck på den för att ansluta den. Öppna sedan appen och vänta i upp till 15 sek. på att enheterna ska ansluta.
- Anslut kortläsaren igen. Gå till Bluetooth-inställningarna på din smartphone/tablet och tryck på ”iZettle ###”, och välj sedan ”Glöm den här enheten”. Anslut sedan enheterna på nytt.

Kortläsaren tappar anslutningen till min smartphone/tablet
- Säkerställ att du har den senaste mjukvaran nedladdad. Du kan leta efter uppdateringar under ”Inställningar” i appen. Om det finns en uppdatering tillgänglig, installera den.

Displayen på kortläsaren har frusit
- Starta om kortläsaren.

Om inget av ovan hjälper, vänligen kontakta vår support

Kortläsare Pro

- Börja med att se till att batteriet är fulladdat, du laddar kortläsaren med micro USB-kabeln som medföljer kortläsaren, kortläsaren är fulladdad efter 3 timmar. Batterisymbolen på kortläsarens skärm indikerar när batteriet är fulladdat. Kortläsaren kan användas medan den laddas.

- Starta om din smartphone eller tablet. Starta även om appen.

- Se till att du har den senaste versionen av appen från App Store eller Google Play nerladdad på din enhet.

- Testa och också på nytt koppla ihop kortläsaren med din enhet. Gå till Bluetooth-inställningarna på din enhet och ta bort kortläsaren från ihågkomna enheter. När kortläsaren har tagits bort, kan du prova att koppla ihop den igen med din enhet. Läs mer här.

- Kortläsaren måste hanteras varsamt.  Utsätts den för extrema variationer i temperatur, fukt, riskabel hantering, försök att modifiera läsaren eller liknande, så kommer kortläsaren att visa meddelandet "System tampered". Om din kortläsare visar det här meddelandet, kan den inte längre användas. Om din garanti fortfarande gäller, vänligen kontakta vår support

Om inget av ovanstående hjälper, vänligen kontakta vår support.

Fabriksåterställning av din Kortläsare Pro

En fabriksåterställning ska bara genomföras när kortläsaren inte svarar eller går att få kontakt med (fast den är fulladdad).

Innan du fabriksåterställer din kortläsare, se till att du redan testat följande:

1. Kontrollerat att din kortläsare är uppdaterad med den senaste mjukvaran. Läs mer här.
  2. Startat om kortläsaren.

Om du fortfarande har problem med din Kortläsare Pro, genomför då en fabriksåterställning. Observera att du kommer att behöva uppdatera mjukvaran på din kortläsare efter att du fabriksåterställt din kortläsare.

1. Först, se till att din kortläsare är fulladdad.
  2. Tryck på knappen inuti det lilla hålet bredvid Av/På-knappen, med en pin eller gem eller liknande. Du kommer då att få följande tre alternativ:
    1. ”Power up as normal”,
    2. ”System restore”, eller
    3. ”Total factory reset”
  3. Välj alternativ 3 och tryck på ”Yes”. (Även om du inte kan se alla alternativen, kan du fortfarande välja nummer 3.) Kortläsaren kommer nu att fabriksåterställas.
  4. Anslut din kortläsare på nytt till din smartphone/tablet.
  5. När din kortläsare är ansluten till din smartphone/tablet, uppdatera då mjukvaran på din kortläsare.