Så här lägger du till en knapp eller widget på din webbplats

Att lägga till en knapp, widget eller hel onlinebutik på din webbplats är superlätt. Allt du behöver göra är att lägga till ett litet stycke kod till din sida, så kommer dina kunder att kunna handla utan att ens lämna din webbplats. En del av stegen kan variera beroende på plattformen du använder.

Om du använder en hostad version av WordPress, klickar du här för att komma igång med din Selz-plugin

När den är installerad aktiverar du din plugin och klickar på Selz-knappen i din visuella redigerare. Nu kan du enkelt lägga in knappar, widgets eller en hel butik på sidor eller inlägg på din WordPress-sida.
Obs! Om du i nuläget har en kostnadsfri webbplats via WordPress.com kommer du inte att kunna följa stegen nedan eftersom WordPress.com har begränsningar för inbäddad kod.

Kom igång

Så länge din webbplats har en flik där du kan ändra text, HTML eller källkoden, kommer du att kunna lägga till en av våra knappar/widgets direkt genom att kopiera in ett kodstycke.

1. Gå till fliken Knappar och widgets   i huvudmenyn i din översikt. Då visas redigeraren för knappar och widgets.

2. Använd alternativen till vänster för att välja hur din knapp eller widget ska se ut. I den här redigeraren kan du anpassa färger, beteende, storlek och mer.

3. När du är nöjd med hur din knapp eller widget ser ut kopierar du koden till höger

4. Klistra in den kopierade koden på din webbplats (till text-, HTML- eller källfliken).

5. Så var det klart! En snygg knapp eller widget är nu redo för dina kunder.

Obs! Tillvägagångssättet kan variera något beroende på webbplats. Här nedan finns några extra steg för dig som använder Wix och Squarespace.

Sälja med en Wix-sida

Om du vill lägga till en knapp eller widget på din Wix-sida behöver du först lägga in ett litet kodstycke med hjälp av stegen ovan. När du har anpassat din knapp eller widget kopierar du koden från panelen till höger och loggar in på ditt Wix-konto.

Wix-inställningar

1. Kontrollera sedan att du är inloggad på din Wix-webbplats och är i redigeringsläge.
  2. I menyn till vänster klickar du på Lägg till (plussymbolen) och väljer Mer > HTML‑kod
    Klicka på Skriv in kod så visas en ruta där du kan klistra in din kod.

3. När du lagt in HTML-koden med div-taggar visas din widget och du kan enkelt dra i rutans kanter för att anpassa widgetens storlek. Om du visar köpprocessen genom överlagring kommer du att behöva ta hänsyn till storleken på överlagringsfönstret när du justerar storleken på din widget.

4. Publicera sidan och du är klar!

Sälja med en Squarespace-sida

För att komma igång behöver du ha ett Business-konto* hos Squarespace och ha skapat minst en iZettle‑produkt. När du har anpassat din knapp eller widget kopierar du koden från panelen till höger och loggar in på ditt Squarespace‑konto.

*Observera att Squarespace kräver att du har ett Business‑konto hos dem för att kunna använda inbäddade lösningar enligt följande steg.

Squarespace-inställning

• Lägg till ett Kod-block (Code) på din Squarespace-sida. Då kan du lägga in HTML-kod direkt på sidan.

• Klistra in koden och klicka på Tillämpa (Apply).

Du kommer inte att kunna se förhandsvisningen just nu eftersom Squarespace har begränsningar för inbäddad kod.

Logga ut från Squarespace eller klicka på "Preview in safe mode" för att se din nya knapp eller widget på din Squarespace-sida.

Knappexempel:

Widgetexempel: