Begynn å selge online med iZettle E-commerce

Hva er iZettle E-commerce?

Med iZettle E-commerce kan du få etablert bedriften din online, slik at du kan nå nye kunder, selge mer og bygge merkevaren din. Det er enkelt å konfigurere og bruke, og gjør at du kan selge hvor som helst, 24 timer i døgnet. Du vil kunne administrere alt salget og varebeholdningen fra iZettle-kontoen din, enten du har solgt produktene online eller i butikken, og du vil kunne godta sikker betaling med alle vanlige bankkort samt PayPal. Med iZettle får du et enkelt, men kraftfullt sett med verktøy for å markedsføre og selge produktene dine online, enten du bare akkurat har startet opp eller allerede har vært i drift en stund.

Hvordan begynner jeg å bruke iZettle E-commerce?

iZettle E-commerce er kun tilgjengelig for iZettle-brukere som abonnerer på Go PLUS-pakken vår. For å begynne å selge online må du først registrere deg som iZettle Go PLUS-abonnent og deretter aktivere E-commerce-funksjonen fra E-commerce-siden på my.izettle.com.

Hvordan kan jeg kan selge online med E-commerce?

Selg fra et eksisterende nettsted eller blogg

iZettle E-commerce gjør det enkelt å selge produkter direkte fra et nettsted eller blogg du har fra før. Du kan bygge inn «Kjøp»-knapper, produktwidgeter eller til og med en hel butikk på nettstedet ditt eller bloggen din. For å begynne klikker du bare på Knapper og widgeter-fanen i menyen i kontrollpanelet.

Les mer om hvordan du kan selge på et eksisterende nettsted, her.

Opprett ditt eget nettsted

Har du ikke et nettsted enda, er det ikke noe problem! Med iZettle E-commerce får du alle verktøyene du trenger for å opprette en attraktiv og effektiv nettbutikk som matcher merkevaren din. Du vil kunne velge blant et stort utvalg profesjonelt designede tema som allerede er laget, og med tilpasningsverktøyet vårt tilpasser du enkelt butikken din. Du får også en fullt ut dynamisk butikk som ser bra ut både på PC, mobil og tablet.
Bruk domenenavnet du har fra før, kjøp et nytt domenenavnet til bedriften din eller behold det inkluderte underdomenet selz.com. Få butikken din til å se ut akkurat slik du vil ha den, med det enkle dra-og-slipp-verktøyet vårt, eller gå inn i koden for å redigere nettstedet ditt med fullt redigerbar HTML og CSS.

Les mer om hvordan du kan tilpasse butikken din, her.

Selg på sosiale medier

Selg enkelt på Instagram, Twitter og Facebook! For å selge limer du bare inn produktlenkene dine på profilen din eller knytter dem til kontoen din for å gjøre dem enkle å dele.
Alle iZettle E-commerce-kontoer kommer med en gratis Facebook-butikk. Installer Facebook-butikk-appen på bedriftssiden din på Facebook, så kan du begynne å selge direkte til kundene dine der de er. Kjøperne dine behøver ikke å gå ut av Facebook engang!
Begynn med å klikke på Facebook i delen Nettkanaler i kontrollpanelet. Klikk på Legg butikken til siden din nå og følg instruksene.

Hva kan jeg selge, og hva kan jeg ikke selge?

Bruk iZettle E-commerce til å selge fysiske produkter som klær, kunstartikler, interiørprodukter, helse- og skjønnhetsprodukter eller elektronikk. Men merk at du ved salg av enkelte farmasøytiske produkter, e-sigaretter og enkelte matvarer ikke vil kunne godta kortbetalinger online med iZettle E-commerce.

Begynn å selge online med 3 enkle trinn:

Trinn 1) Aktiver og utforsk E-commerce

Gå til my.izettle.com og klikk deretter på fanen «E-commerce» for å aktivere iZettle E-commerce. Du må abonnere på Go PLUS-pakken vår for å kunne bruke E-commerce.
Når du har aktivert iZettle E-commerce-kontoen din for første gang, vil du bli tatt med videre til E-commerce-kontrollpanelet ditt. Den beste måten å gjøre seg kjent med systemet på, er å ta en titt.
I navigasjonsfeltet til venstre i E-commerce-kontrollbordet, klikk på Din nettbutikk og deretter Forhåndsvisning. Du får da opp en forenklet versjon av nettbutikken din. Når du har kikket litt rundt, er det tid for å oppdatere produktene dine.

Trinn 2) Tilpass produktene dine for nettsalg

Så langt har du solgt produkter ansikt til ansikt med kundene, så produktene du har i varebeholdningen, har ikke beskrivelser knyttet til seg. Men hvis du vil selge godt online, må du tilpasse produktene dine for nettsalg med og bilder. For å gjøre dette, gå til Produkter-fanen i navigasjonsfeltet til venstre i E-commerce-kontrollpanelet.

Til høyre for hvert produkt vil du se ordet Rediger – klikk på denne lenken, så vil du kunne optimalisere produktet slik du vil ha det.

Den beste måten å markedsføre produktene dine online på er ved å ta skarpe, godt opplyste bilder av dem mot en enkel og ryddig bakgrunn uten for mye annet som kan forstyrre inntrykket. Antallet salg du får igjennom, står direkte i forhold til kvaliteten på bildene du tar, så pass på å ta gode bilder som faktisk viser hvor bra produktene dine er!
Når du skriver beskrivelser til produktene dine, forsøk å få med korte, men positive forklaringer av hva produktet er, eller hva det gjør. Velg noen ord som kan gjøre det lettere for kundene dine å forstå hva som er unikt med hvert av produktene du selger. For eksempel kunne du i stedet for bare å skrive «hvit T-skjorte», utdype med «hvit T-skjorte i pustende bomull med pen V-hals».
Les mer om å legge til produktbilder og beskrivelser her.

Legge produktene dine til kategorier

Når du har tilpasset produktene dine, kan du sortere synkroniserte produkter med kategorier og underkategorier for å gjøre det lettere for kundene dine å navigere i nettbutikken din. Gå til E-commerce-kontrollpanelet og klikk på «Produktkategorier» for å komme i gang. (NB! Merk at nettkategoriene dine ikke vil bli synkronisert med eksisterende mapper du har i produktdelen i iZettle-kontrollpanelet.)

Trinn 3) Plukk ut et tema og tilpass butikken din

Når du har perfeksjonert og tilpasset alle produktene dine og sortert dem i kategorier, er det tid for å tilpasse hvordan nettbutikken din ser ut. Dette gjør du ved å gå tilbake til E-commerce-kontrollpanelet og velge et av de profesjonelle temaene våre.
Fra E-commerce-kontrollbordet klikker du på Din nettbutikk > Temabutikk og velger det temaet du liker best.

Les mer om hvordan du konfigurerer tema, her

Når du viser og installerer temaet du har valgt, åpnes dra-og-slipp-verktøyet vårt. Her kan du tilpasse utseendet på nettbutikken din.

Les mer om innholdsblokker og hvordan du tilpasser utseendet på butikken din, her.

Hvordan vet jeg hvilke produkter som er tilgjengelige for nettsalg?

Når du har aktivert iZettle E-commerce, gå til my.izettle.com og vis alle produktene du har, i fanen «Varebeholdning» på siden «Produkter». Produktene du har, vil automatisk bli synkronisert fra iZettle-kontoen din, slik at du kan selge dem online, men du kan også velge bort produkter du ikke vil selge online, ved å klikke bort avkrysningsikonet ved siden av produktet i «Produkter»-fanen.

Hvis jeg har produkter i varebeholdningen som ikke er sporet, kan jeg selge dem online?

Det er svært viktig at du sporer alle produkter du vil selge online, ved å krysse av i «Spor»-boksen ved siden av hvert produkt du har i varebeholdningen din. Du finner varebeholdningen din i fanen «Varebeholdning» på produktsiden. Hvis du sporer produktene dine, vil du bli varslet når du er i ferd med å gå tom for eller er utsolgt for en vare. Hvis du både selger online og i butikk, kan du komme til å selge varer online som du ikke har på lager.

Hvordan gir jeg pengene tilbake for et nettsalg?

Du kan kun refundere nettsalg fra bestillingsdelen i iZettle E-commerce-kontrollpanelet. Gå til «Bestillinger»-fanen i navigasjonsfeltet til venstre, klikk på Alle, velg produktet du vil refundere betalingen for, og klikk deretter på Mer-knappen øverst i høyre hjørne.

Du kan ikke refundere fra kvitteringsvisningen på my.izettle.com