Integrerer med Shopify

Når du integrerer med Shopify kan du:

• importere alle produkter, eller en samling, fra Shopify til iZettle-biblioteket ditt
  • automatisk synkronisere endringene du gjør i Shopify til produktene dine i iZettle
  • automatisk synkronisere endringer mellom begge plattformene

Før du begynner

For å få mest mulig nytte av denne integrasjonen, anbefaler vi deg å:

• sørge for at lagerantallet i Shopify er oppdatert
  • avgjøre om du ønsker å importere hele produktbiblioteket eller kun en samling av produkter. Hvis det er tilfellet, opprett en dedikert samling i Shopify før du begynner. Les hvordan du kan gjøre det i avsnittet 'Konfigurer import og synkronisering' nedenfor.

Merk: Snart kommer en funksjon der samling kan brukes som kilde for import.

Slik konfigurerer du Shopify-integrasjonen

Koble sammen kontoer

1. Logg inn på iZettle-kontoen på my.izettle.com
  2. Gå til Applikasjoner på my.izettle.com/apps

3. Klikk på Shopify-knappen, deretter på "Koble til”. En ny side åpnes – skriv inn Shopify-butikken og klikk på “Finn butikk”.

På nåværende tidspunkt kan vi kun koble til én Shopify-butikk.

4. Du vi bli sendt videre til Shopify-butikken, der du må skrive inn innloggingsdetaljene dine, deretter klikke på “Installer app”. Du vil bli videresendt tilbake til iZettle.

Ikke bekymre deg for advarselen i Shopify om at appen ikke er oppført, det betyr kun at de ikke har ført opp appen på sin app-markedsplass ennå.

Sett opp import og synkronisering

Innstillingene i trinne du gjennomfører nå vil påvirke også fremtidig import. For eksempel: Hvis du importerer uten priser, vil alle produkter du legge til i Shopify senere også synkroniseres til iZettle uten pris.

Eksisterende iZettle-bibliotek

Når du importerer Shopify-produkter, har du to alternativer. Du kan velge å legge dem til ditt eksisterende iZettle produktbibliotek, eller du kan erstatte alle produktene i iZettle-biblioteket med produktene fra Shopify.

Vi anbefaler at du erstatter iZettle-biblioteket med Shopify-biblioteket (hvis du ikke har mange produkter i iZettle du ikke ønsker å ha i Shopify).

Hvis du legger til Shopify-produkter til ditt eksisterende produktbibliotek, vil det opprettes duplikater hvis noen produkter er de samme.

Hvis du erstatter hele produktbiblioteket, men deretter skifter mening, kan du alltids angre importen og gjenopprette iZettle-produktene igjen med én gang etterpå.

Hvis produktbiblioteket i iZettle er tomt, vil du ikke se dette alternativet.

Importpriser

Hvis Shopify-butikken og iZettle-butikken har samme valuta, kan du velge å importere priser for produktene dine. Rediger alltid priser i Shopify etter å ha importert dem, for å holde dem oppdatert i iZettle.

Ikke importer priser
Hvis valutaene ikke stemmer overens i både Shopify- og iZettle-butikkene, importeres produktene uten priser.

Hvis du importerer uten priser, da kan du, hvis du ønsker det, selv oppgi forskjellige priser for iZettle-produktene dine.

Hvis du har angitt prisene i Shopify uten mva., vil du få en advarsel der vi anbefaler at du ikke importerer priser. Dette siden priser i iZettle alltid inkluderer mva.

Mva.
Mva. er ikke importert eller synkronisert fra Shopify. Alle produkter vil få standard mva. fra iZettle-butikken når de importeres, men du kan endre dette manuelt i iZettle for hvert produkt.

Begynn synkronisering

Klikk på Synkroniser-knappen, og varebeholdningen din vil importeres og synkronisering vil begynne. Du vil kunne se fremdriften på Produktlistesiden din. Der kan du avbryte importen, eller angre en import rett etter at den er fullført, på produktlistesiden din.

Alt er klappet og klart!

Viktig: Sørg for at du alltid oppdaterer produktene dine i Shopify, siden endringer i iZettle vil bli overskrevet.

Det finnes to unntak: Oppdateringer du gjør for mva. i iZettle vil ikke bli overskrevet. Hvis du velger å ikke importere prisene fra Shopify, vil du kunne angi prisen i iZettle uten at den blir overskrevet.

Slik kobler du fra integrasjonen

1. Logg inn på iZettle-kontoen på my.izettle.com
  2. Gå til applikasjonssiden my.izettle.com/apps og klikk på Shopify-integrasjonen
  3. Klikk på knappen for å koble fra, dette vil åpne opp et nytt vindu og du vil få alternativet om enten å slette eller beholde produktene importert fra Shopify.
  4. Når du har tatt avgjørelsen din, vil iZettle-kontoen din kobles fra Shopify.

Vanlige spørsmål

Importer og synkroniser

Jeg har erstattet iZettle-produktene mine, men ønsker dem tilbake igjen, hvordan kan jeg angre?
Under importen og rett etterpåkan du avbryte endringene ved å trykk på angre i den grønne meldingen synlig i konfigurasjons- og produktlisten. Alt vil gå tilbake til slik det var før importen.

Hvor kan jeg fjerne alle de importerte Shopify-produktene?
Koble fra integrasjonen og velg å fjerne alle importerte produkter. Du kan gjøre om oppsettet når du er klar.

Jeg fikk veldig mange dupliserte produkter etter importen! Hvordan håndterer jeg det?
Hvis du har det samme eller lignende produkter i Shopify og iZettle før importen, vil du få duplikater. Koble fra integrasjonen og velg å fjerne produktene som er importert fra Shopify. Legg til eventuelle unike produkter du har i iZettle til Shopify og sett deretter opp integrasjonen igjen, og velg alternativet med å erstatte ditt iZettle produktbibliotek.

Integrasjonen sier at konfigurasjon er ufullstendig – hva skal jeg foreta meg?
Det kan være at du ikke har fullført hvert trinn for å importere produktene dine. Klikk på integrasjonen og fullfør konfigurasjonen.

Kan jeg eksportere produkter fra iZettle til Shopify?
Nei, vi støtter ikke dette for øyeblikket.

Kan jeg koble til flere iZettle-kontoer til Shopify-butikken min? / Kan jeg koble til flere Shopify-butikker til iZettle-kontoene mine?
Du kan kun koble til én iZettle-konto til én Shopify-butikk.

Hva er forskjellen mellom å erstatte og legge til produkter?
Hvis du velger å erstatte produktbiblioteket ditt, vil produktene i iZettle-biblioteket bli overskrevet med produktene du importerer fra Shopify. Hvis du legger til produkter, vil produktene fra Shopify-biblioteket bli lagt til produktene i iZettle-biblioteket. Unngå å opprette duplikater ved å bruke erstattfunksjonen. Hvis du prøvde å legge til og ikke likte resultatet, koble fra og gjør det igjen, ved å erstatte.

Hvilke produkter vil bli importert?
Alle produktene, eller en utvalgt samling fra Shopify vil bli lagt til. Likevel vil kun nivåene for varebeholdningen fra din standardplassering på Shopify bli importert og synkronisert.

Hvorfor kan jeg ikke importere produktene med pris / Hvordan kan jeg importere produkter med pris?
Shopify-butikken din trenger å ha samme valuta som iZettle-butikken hvis du ønsker å importere priser. Hvis de ikke er de samme, vil alle priser bli angitt til 0 i iZettle ved import, og du m¨å endre dem der.

Hvilken produktinformasjon vil og vil ikke bli importert og synkronisert?

Shopify

Produktnavn

Produktbeskrivelse

Pris*

Variant

Variantalternativer

Legg til produktbilder

Lagernivå**

SKU

Strekkode

Vekt

Samlinger

x

Selger

x

Produkttype

x

Tagger

x

Sammenlign pris

x

* Prisimport er kun mulig hvis begge plattformer har samme valuta
** Varebeholdning kun importert hvis den er sporet i Shopify

Hva er forskjellen mellom 'Importer fra Shopify' i produktlisten og denne integrasjonen?
‘Importer fra Shopify’ lar deg importere produktene én gang, men vil ikke holde dem oppdatert. Denne Shopify-integrasjonen importerer både produktene og lagernivåer, og holder dem kontinuerlig oppdatert. Endringer du gjør for produktdata i Shopify, synkroniseres automatisk til iZettle. Salg eller endringer av varebeholdningen du gjør i iZettle eller Shopify, synkroniseres til den andre plattformen.

Du kan finne mer informasjon om Shopify importverktøyet her.

Administrasjon av produktdata

Hvordan håndteres mva.-en min?
iZettle tildeler standard mva.-sats i iZettle-butikken til alle produkter importert fra Shopify. Hvis du selger produkter med forskjellige mva.-satser, sørg for å oppdatere mva.-en deres når importen er fullført. Endringer du gjør i Shopify eller iZettle for mva. skrives aldri over eller synkroniseres, da det ikke er en del av integrasjonen.

Hvilken produktinformasjon skal jeg behandle i Shopify?
Du kan håndtere produktinformasjonen i Shopify som normalt. Hvis du endrer mva.-en til produktene i Shopify, vil du likevel måtte gjøre det samme i iZettle. Hvis du importerte uten pris, må de også oppdateres separat i iZettle.

Hvilken produktinformasjon skal jeg behandle i iZettle?
Vi anbefaler at du håndterer all produktinformasjon importert fra Shopify, i Shopify. Unntakene er redigeringer av mva., produkttilgjengelighet og pris (hvis du importerte produktene dine uten pris). Når du legger til et nytt produkt i Shopify, trenger du å endre mva. hvis de er forskjellige, og pris hvis du importerte uten pris, i iZettle.

Hvordan legger jeg til et produkt som jeg ikke ønsker å selge via Shopify?
Legg til produktet i iZettle og det vil ikke bli synkronisert med Shopify.