Integrera med Shopify

Genom att integrera med Shopify kan du:

• Importera alla produkter från Shopify till ditt Zettle-bibliotek
  • Automatiskt synka dina ändringar i Shopify med dina produkter i Zettle
  • Automatiskt synka lagerstatus mellan de båda plattformarna

Innan du sätter igång

För att få ut så mycket som möjligt av integrationen rekommenderar vi att du kontrollerar att ditt lagersaldo i Shopify är uppdaterat.

Hur påbörjar jag Shopify-integrationen

Ansluta konton

1. Logga in på ditt Zettle-konto på my.zettle.com
  2. Gå till sidan med appar my.zettle.com/apps
  3. Klicka på Shopify-knappen och klicka sedan på "Anslut". Då öppnas en ny sida – lägg till din Shopify-butik och klicka på ”Hitta butik”.

Obs: Just nu kan vi endast ansluta en Shopify-butik.
  4. Du omdirigeras till din Shopify-butik där du knappar in dina inloggningsuppgifter och sedan klickar på ”Installera appen”. Du omdirigeras tillbaka till Zettle.

Obs: Nu visas en Shopify-varning om att detta är en okänd app. Bry dig inte om den – det betyder bara att vår app inte finns med på deras marknadsplats än.

Kom igång med import och synkning

Inställningarna du gör nu påverkar allt du importerar framöver. Om du t.ex. väljer att importera utan priser, kommer alla produkter du lägger till i Shopify framöver att synkas med Zettle utan pris.

Befintligt Zettle-bibliotek

När du importerar dina Shopify-produkter har du två alternativ: du kan antingen lägga dem till ditt befintliga produktbibliotek i Zettle eller också ersätta alla produkter i ditt Zettle-bibliotek med dina produkter från Shopify.

Vi rekommenderar att du ersätter ditt Zettle-bibliotek med ditt Shopify-bibliotek (om du inte har många produkter i Zettle som du inte vill få med i Shopify).

Om du lägger till Shopify-produkter i ditt befintliga produktbibliotek, får du dubbletter för identiska produkter.

Om du ersätter hela biblioteket men sedan ångrar dig, kan du alltid ångra importen och återställa Zettle-produkterna igen direkt efter.

Obs: Om ditt produktbibliotek i Zettle är tomt visas inte det här alternativet

Importera priser

Om din Shopify-butik och Zettle-butik har samma valuta, kan du välja att importera priserna för dina produkter. Redigera alltid priserna i Shopify efter import så att de är uppdaterade i Zettle.

Importera inte priser
Om valutorna i Shopify- och Zettle-butikerna inte matchar varandra behöver produkterna importeras utan priser.

I så fall kan du aktivt ange olika priser för dina Zettle-produkter om så önskas.

Obs: Om priserna i Shopify är angivna exklusive moms visas ett varningsmeddelande om att du inte bör importera priserna. Priserna i Zettle är nämligen alltid inklusive moms.

Moms
Momssatsen i Shopify kommer inte att importeras eller synkas. Alla importerade produkter får den momssats som är standard i Zettle. Momssatsen kan sedan ändras i Zettle för respektive produkt.

Starta synkning

Klicka på synk-knappen så startar importen och synkningen av din produktinformation. Du kan följa förloppet på produktsidan. Du kan avbryta eller ångra importen så snart den är klar via produktsidan.

Då var det klart!

Obs: Se till att alltid uppdatera produkterna i Shopify eftersom alla ändringar i Zettle skrivs över.

Det finns två undantag: Om du vill uppdatera momssatsen i Zettle så skrivs de inte över. Om du väljer att inte flytta över priserna från Shopify kan du ange priserna i Zettle utan att de skrivs över.

Så här kopplar du från integrationen

1. Logga in på ditt Zettle-konto på my.zettle.com
  2. Gå till sidan med appar my.zettle.com/apps och klicka på Shopify-integrationen
  3. Klicka på koppla från-knappen. Då öppnas ett nytt fönster där du kan välja att antingen radera eller behålla produkterna som importerats från Shopify.
  4. När du har gjort ditt val kopplas ditt Zettle-konto bort från Shopify.

FAQ

Importera och synka

Jag har ersatt mina Zettle-produkter, men vill återställa dem igen. Hur gör jag för att ångra åtgärden?
Under och direkt efter import kan du ta bort dina ändringar genom att trycka på Ångra i det gröna meddelandefältet som visas under inställnings- och produktlistan. Då återställs allt till hur det såg ut före importen.

Hur gör jag för att ta bort alla importerade Shopify-produkter?
Då kopplar du bara bort integrationen och väljer att ta bort alla importerade produkter. Du kan göra om inställningarna igen när du är redo.

Jag fick en massa produktdubbletter efter importen! Hur gör jag för att bli av med dem?
Du får dubbletter om du har samma eller likartade produkter i Shopify och Zettle före import. Koppla bort integrationerna och välj att ta bort de produkter som importerats från Shopify. Lägg till dina unika Zettle-produkter i Shopify och aktivera sedan integrationen på nytt genom att välja att ersätta Zettles produktbibliotek.

Integrationen meddelar att inställningarna inte har slutförts. Vad ska jag göra?
Du kanske inte har slutfört varje steg för att importera dina produkter. Klicka igenom integrationsstegen och slutför inställningarna.

Kan jag exportera produkter från Zettle till Shopify?
Nej, vi stöder inte detta i nuläget.

Kan jag koppla flera Zettle-konton till min Shopify-butik? / Kan jag koppla flera Shopify-butiker till mina Zettle-konton?
Du kan bara koppla ett Zettle-konto till en Shopify-butik.

Vilken skillnad är det mellan att ersätta och lägga till produkter?
Om du väljer att ersätta ditt produktbibliotek kommer det att skrivas över av produkterna du importerar från Shopify. Om du lägger till produkter kommer produkterna från ditt Shopify-bibliotek att läggas till produkterna i ditt Zettle-bibliotek. Genom att välja att ersätta produktbiblioteket undviker du att det skapas dubbletter. Om du har lagt till produkter och inte är nöjd med resultatet, kan du koppla från integrationen och i stället välja att ersätta produktbiblioteket.

Vilka produkter importeras?
Alla dina Shopify-produkter från Shopify kommer att föras över. Däremot kommer bara lagernivåerna från den plats du angett som standard att importeras och synkas.

Varför kan jag inte importera produkter med pris / Hur kan jag importera produkter med pris?
Om du vill importera priserna måste din Shopify-butik ha samma valuta som din Zettle-butik. I annat fall sätts alla priser till 0 i Zettle och då ska du ändra dem där.

Vilken produktinformation kommer att importeras och synkas, och vilken inte?

Shopify

Produktnamn

Produktbeskrivning

Pris*

Variant

Variantalternativ

Produktbilder

Lagernivå**

SKU

Streckkod

Vikt

Kollektioner

x

Säljare

x

Produkttyp

x

Produkttaggar

x

Prisjämförelse

x

*Priset importeras endast om båda plattformarna har samma valuta
**Lagerstatus importeras endast om den registrerats i Shopify

Hantera produktuppgifter

Hur hanteras min moms?
Zettle tilldelar Zettle-butiken en standardiserad momssats för alla produkter som importerats från Shopify. Om du säljer produkter med olika momssatser måste du se till att uppdatera deras momssats när importen är slutförd. Ändringar av momssatsen i Shopify eller Zettle skrivs aldrig över eller synkas – detta ingår inte i integrationen.

Vilken produktinformation bör jag hantera i Shopify?
Du kan hantera all produktinformation i Shopify precis som tidigare. Men om du ändrar momssatsen på dina produkter i Shopify måste du upprepa samma i Zettle. Om du har importerat produkter utan pris, måste även detta uppdateras separat i Zettle.

Vilken produktinformation bör jag hantera i Zettle?
Vi rekommenderar att du hanterar all produktinformation som importerats från Shopify i Shopify. Undantagen är ändringar av momssats, produktsaldo och pris (om du importerade produkterna utan pris). Om du lägger till en ny produkt i Shopify, behöver du gå in i Zettle och ändra momssatsen om den avviker och priser för produkter som har importerats utan pris.

Hur kan jag lägga till en produkt som jag inte vill sälja via Shopify?
Lägg till produkten i Zettle så synkas den inte med Shopify.

Vad händer om jag lägger till en ny produkt i Zettle?
När du lägger till en ny produkt i Zettle så läggs den inte till i Shopify. Vi rekommenderar att du lägger till nya produkter i Shopify när du använder den här integrationen.

Vad händer om jag uppdaterar en produkt i Zettle?
Alla produktuppdateringar som görs i Zettle uppdateras inte i Shopify-butiken. Det gäller alla produkter oavsett om de importerades från Shopify eller inte. Ändringen i Zettle skrivs över nästa gång du uppdatera produkten i Shopify.

Vad händer om jag uppdaterar en produkt i Shopify?
När du uppdaterar en produkt i Shopify uppdateras produktnamnet i Zettle automatiskt.

Jag har uppdaterat min produkt i Shopify. När ser jag ändringarna i Zettle?
Ändringar som görs i Shopify uppdateras i Zettle nästan omedelbart.

Några av mina produkter syns inte i mitt bibliotek – vad ska jag göra?
Hitta produkten i Shopify och gör en liten ändring (som att ändra namnet) för att starta en synkning igen. Kolla sedan i ditt Zettle-bibliotek om produkten syns.

Om produkten ändå inte syns i ditt Zettle-bibliotek ber vi dig att kontakta supporten.

Hur vet jag vilka produkter som importerats från Shopify?
Om du försöker att redigera en produkt i din Zettle-app eller på my.zettle.com så dyker det upp en banner med ett varningsmeddelande som påminner dig om att redigera produkten i Shopify.

Hur döljer jag importerade produkter från Shopify i Zettle?
Du kan inte dölja produkter som importerats från Shopify. Om de gör att din vy ser rörig ut rekommenderar vi att du flyttar dem till en mapp för bättre organisation.

Hantera lager och försäljning

Kan jag inaktivera lagerspårning?
Nej. Med denna integration kommer lagret alltid att synkas mellan plattformarna.

Om jag säljer i Shopify kommer lagerstatus då uppdateras i Zettle?
Ja. En beställning i Shopify kommer även att uppdatera lagerstatus i Zettle.

Om jag säljer i Zettle, kommer lagerstatus då uppdateras i Shopify?
Ja. En försäljning eller återbetalning i Zettle kommer även att uppdatera lagerstatus i Shopify.
Notera att lagerstatus uppdateras på den plats du angett som standard i Shopify.

Vad händer om jag manuellt uppdaterar lagerstatus i Shopify/Zettle?
Oavsett var du uppdaterar din lagerstatus så visas den på den andra plattformen.

Hur hanterar integrationen flera lagerplatser från Shopify?
Just nu kan bara den plats du angett som standard synkas.

Kommer Shopify att ta ut en procentuell avgift för försäljning som gjorts i Zettle?
Nej. Försäljningar i Zettle kommer endast att uppdatera din lagerstatus i Shopify – det kommer inte att ses som en försäljning.