Uppdatera kortläsarens programvara

Genom att använda den senaste programversionen förbättrar du kortläsarens prestanda och din egen användarupplevelse.

VIKTIGT:
  • Se till att kortläsaren och din smartphone eller tablet är laddade.
  • Ha din smartphone eller tablet i närheten av kortläsaren för att säkerställa att de kan kommunicera.

Innan du börjar uppdatera kortläsarens programvara bör du se till så att du använder den senaste versionen av iZettle Go-appen. Följ de här stegen för att hämta den senaste versionen till din smartphone eller tablet:

1. Öppna Apple App Store eller Google Play för att kolla om det finns en ny uppdatering.
  2. Om det finns en ny uppdatering, installera den senaste versionen.

När du har den senaste versionen av iZettle Go installerad på din enhet kan du kolla om det finns någon programuppdatering till kortläsaren, eller om en uppdatering håller på att laddas ner. Gör så här:

1. Se till att kortläsaren är påslagen och ansluten till din smartphone eller tablet.
  2. Öppna iZettle Go-appen och gå till Inställningar, följt av Kortläsare. Tryck därefter på din anslutna kortläsare. Här ser du uppgifter om din kortläsare, inklusive vilken programvaruversion som används.
  3. Om det finns en programvaruuppdatering visas det högst upp i kortläsar-vyn.
Från kortläsarvyn gäller:
  • Automatisk uppdatering: Om programvaruppdateringen sker automatiskt kan du följa nedladdningsprocessen här. När uppdateringen är klar att installeras får du en fråga om du vill slutföra installationen. Kortläsaren startas då om – installationen tar sedan ca 7 sekunder.
  • Manuell uppdatering: Om det finns en uppdatering som inte har påbörjats kan du trycka på "Uppdatera kortläsare" för att starta processen manuellt. Sedan är det bara att följa instruktionerna för att slutföra uppdateringen. När programvaran har laddats ner startas kortläsaren om medan uppdateringen installeras. Det tar ca 3–5 minuter att uppdatera programvaran.