Uppdatera kontouppgifter

Som institut för elektroniska pengar behöver vi veta vilka våra användare är. Det är därför viktigt att du ser till att uppgifterna på ditt Zettle-konto alltid är uppdaterade. Tänk på att du kan behöva uppdatera uppgifter som har ändrats sedan du registrerade ditt konto.

Tips: Du kan när du vill uppdatera grundläggande kvittoinformation, som ditt telefonnummer, webbplats, öppettider och så vidare genom att logga in på my.zettle.com.

I den här artikeln kan du se hur du ska gå tillväga för att uppdatera olika uppgifter.

Hur uppdaterar jag mina kontouppgifter?

Genom att logga in på my.zettle.com, klicka på rullgardinsmenyn uppe till höger och välja ”Konto och inställningar” > ”Kvittoinställningar” kan du se och ändra de uppgifter som ska visas för dina kunder på dina kvitton. Här kan du bl.a. ändra:

• företagsnamn (dvs. det namn du marknadsför ditt företag med)
  • adress (t.ex. var din fysiska butik ligger)
  • telefonnummer (som dina kunder kan nå dig på)
  • webbplats
  • mejladress.

Obs! Ovanstående uppgifter visas för dina kunder – när du ändrar dem påverkas inte din juridiska information. Om du t.ex. vill uppdatera ditt företags juridiska namn, läs vidare.

För dig med företagskonto hos Zettle

För att uppdatera ditt företags juridiska uppgifter kan du behöva styrka dem med ytterligare dokumentation. Detta krävs vid ändring av följande:

• företagets juridiska namn (dvs. det namn du har registrerat hos Bolagsverket)
  • företagets juridiska adress (dvs. den adress du har registrerat hos Bolagsverket)
  • firmatecknare (går inte att ändra för enskild firma).

För att uppdatera ovanstående uppgifter skickar du ett mejl till support.se@zettle.com.

Du behöver även bifoga följande dokumentation:

• aktiebolag: en kopia på det officiella registreringsbeviset från Bolagsverket
  • enskild firma: en kopia på ditt pass/körkort samt ett aktuellt kontoutdrag.

Du behöver inte bifoga någon dokumentation för att uppdatera följande uppgifter:

• ägandestruktur
  • årlig omsättning
  • genomsnittligt transaktionsvärde
  • var du huvudsakligen använder Zettle (på en fast eller tillfällig plats)
  • huruvida din verksamhet är säsongsbetonad.

För att uppdatera ovanstående uppgifter mejlar du bara support.se@zettle.com.