Ta emot kort och kontaktlösa betalningar

Ta betalt med iZettle Reader & Reader 2

Gör så här för att ta betalt:

1. Lägg till en produkt

• Öppna iZettle Go-appen på din smartphone eller tablet.
  • Lägg till en produkt i din varukorg eller skriv in ett belopp manuellt.
  • Ge kortläsaren till kunden.

2. Tryck på ”Ta betalt”

• Tryck på Ta betalt i iZettle Go-appen.
  • Välj Kort som betalsätt.
  • Blippa eller sätt i kortet i läsaren.

3. Bekräfta transaktionen

• Be kunden knappa in sin pin-kod i kortläsaren (om så krävs).
  • Se till att kontrollera på skärmen och i appen för att bekräfta att betalningen har godkänts.

4. Kvitto

• Skriv in kundens e-postadress och/eller telefonnummer för att skicka ett digitalt kvitto. Du kan också skriva ut kvittot om du är ansluten till en kompatibel skrivare.

Klart!

Skaffa iZettle Reader 2 här

Obs: Om du endast tar emot kortbetalningar med iZettle kan du inaktivera kontantbetalning som alternativ, under betalningsinställningarna i iZettle Go appen:

- Tryck på
- Gå till Betalningsinställningar
- Inaktivera kontantbetalningar(genom att stänga av den gröna knappen)

Ta betalt med kortläsare Pro och Pro Contactless

1. Lägg till en produkt

• Starta iZettle Go appen på din smartphone eller tablet.
  • Lägg till en produkt i din varukorg eller skriv in ett belopp manuellt.
  • Ge kortläsaren till kunden.

2. Tryck på ”Ta betalt”

• Tryck på Ta betalt i iZettle Go appen.
  • Välj Kort som betalningssätt.
  • Sätt i eller dra kortet i kortläsaren.

3. Bekräfta transaktionen

• Be kunden att knappa in sin pin-kod i kortläsaren, alternativt signera på skärmen på din smartphone eller tablet.

4. Kvitto

• Skriv in kundens e-postadress och/eller telefonnummer för att skicka ett digitalt kvitto. Du kan också skriva ut kvittot om du är ansluten till en kompatibel skrivare.

Klart!

Kundens kontoutdrag

Om du har ett privatkonto* kommer det att stå "iZettle" på kundens kontoutdrag.
Om du har ett företagskonto kommer det att stå "iZettle" samt ditt företagsnamn.

Nekat kort

Om kortet nekas kan inte betalningen genomföras. Vi rekommenderar i så fall att du låter köparen betala på ett annat sätt och att du sedan ber hen att kontakta sin bank för mer information.

*Registrering av privatkonton togs bort i mars 2017. Den här artikeln gäller för befintliga användare.