Kaartbetaling accepteren

Deze pagina bevat:
Betalingen accepteren met de iZettle Reader
Betalingen accepteren met de Card Reader Lite
Betalingen accepteren met de Card Reader Pro & card Reader Pro Contactless
Kaart geweigerd

Betalingen accepteren met de iZettle Reader

Betalingen accepteren met de iZettle Reader

1. Voeg een product toe
- Open de iZettle Go app op je apparaat en ga naar “Ontvang betalingen” in het hoofdmenu voor het productoverzicht. Voeg vervolgens een product toe in je winkelwagen, of voer een bedrag in.
- Geef de iZettle Reader aan je klant.

2. Tik op “Afrekenen”
- Tik op "Afrekenen" in de iZettle Go app.
- Selecteer Kaart als betaalmethode*.
- De klant kan nu de betaalkaart in de kaartlezer steken, of de kaart door de sleuf halen.

Voor contactloze betalingen:
- Houd de kaart boven of bij de kaartlezer. De kaart moet binnen een afstand van 5 cm van het display van de kaartlezer worden gehouden.

3. Bevestig transactie

- De klant voert de pincode in, of ondertekent via het scherm van je smartphone/tablet.
- Check nog eenmaal het scherm van de kaartlezer en de iZettle Go app om zeker te zijn dat de betaling is goedgekeurd.

4. Bon

- Voer het e-mailadres en/of het mobiele telefoonnummer van de klant in om digitaal de bon te sturen. Je kunt ook de bon printen als je met een compatibele printer bent verbonden.

Betalingen accepteren met de Card Reader Lite

Sluit de verbindingskabel aan de ene kant op de audio-uitgang van je smartphone/tablet aan, en aan de andere kant op de kaartlezer. Start vervolgens de iZettle Go app op. De kaartlezer is klaar voor gebruik wanneer de laadindicator groen knippert.

1. Voeg een product toe
- Open de iZettle Go app op je apparaat en ga naar “Ontvang betalingen” in het hoofdmenu voor het productoverzicht. Voeg vervolgens een product toe in je winkelwagen, of voer een bedrag in.
- Geef de pinautomaat aan je klant.

2. Tik op “Afrekenen”
- Tik op "Afrekenen" in de iZettle Go app.
- Selecteer Kaart als betaalmethode*.
- De klant kan nu de betaalkaart in de kaartlezer steken, of de kaart door de sleuf halen.

3. Bevestig transactie
- De klant voert hun pincode in op de kaartlezer, of tekent op het scherm van je smartphone/tablet.
- Check nog eenmaal het scherm van de iZettle Go app om zeker te zijn dat de betaling is goedgekeurd.

4. Bon
- Voer het e-mailadres en/of het mobiele telefoonnummer van de klant in om digitaal de bon toe te sturen. Je kunt ook de bon uitprinten als je met een compatibele printer bent verbonden.

Betalingen accepteren met de Card Reader Pro & Card Reader Pro Contactless

1. Voeg een product toe
- Open de iZettle Go app op je apparaat en ga naar “Ontvang betalingen” in het hoofdmenu voor het productoverzicht.
- Voeg een product toe aan je winkelmandje of voer een bedrag in.
- Geef de pinautomaat aan je klant.

2. Tik op “Afrekenen”
- Tik op "Afrekenen" in de iZettle Go app.
- Selecteer Kaart als betaalmethode*.
- De klant kan nu de betaalkaart in de kaartlezer steken, of de kaart door de sleuf halen.

Voor contactloze betalingen:
- Houd de kaart bij de kaartlezer. De kaart moet binnen een afstand van 5 cm van het display van de kaartlezer worden gehouden.

3. Bevestig transactie
- De klant voert hun pincode in op de kaartlezer, of ondertekent op het scherm van je smartphone/tablet.

4. Bon
- Voer het e-mailadres en/of het mobiele telefoonnummer van de klant in om digitaal de bon toe te sturen. Je kunt ook de bon uitprinten als je met een compatibele printer bent verbonden.

Meer informatie:
Je kan de iZettle niet gebruiken voor betalingen op afstand, bijvoorbeeld wanneer je een verkoop doet via de telefoon. Lees hier meer over in onze Algemene voorwaarden, paragraaf 16.

* Wanneer je alleen kaartbetalingen met iZettle accepteert, kun je de optie Contant uitschakelen in het Betaal Instellingen menu in de iZettle Go app.

- Tik op
- Ga naar Betaal Instellingen
- Schakel Contante betalingen uit (door de groene knop uit te zetten)

Bankafschrift klant

De informatie op het bankafschrift van je klant  “iZ*[company name]”.

Kaart geweigerd

Wat te doen als een kaart wordt geweigerd:
Als de betaling wordt geweigerd, kan de betaling niet worden voltooid. We raden in dat geval aan om de klant met een andere betaalmethode te laten betalen en hem of haar dan te vragen om contact met de bank op te nemen voor meer informatie.