Ta imot kort og kontaktløse betalinger for små bedrifter

Innhold i artikkelen:
Ta betalt med iZettle Reader
Ta betalt med Lite-kortleseren
Ta betalt med kortleserne Pro og Pro Contactless
Kundens kontoutskrift

Ta imot kortbetalinger med iZettle Reader

1. Legg til et produkt
- Legg til et produkt i handlekurven eller tast inn beløp
- Gi kortleseren til kunden.

2. Trykk “Ta betalt”
- Trykk på "Ta betalt" i iZettle Go appen.
- Velg "Kort" som betalingsmåte*.
- Berør, sett inn eller dra kortet i kortleseren.

Kontaktløs betaling:
Berør kortleseren med kortet. Kortet må holdes 5 cm eller mindre fra kortleserens display.

3. Bekreft transaksjonen
- (Dersom det er aktuelt) Skriv inn PIN eller signer.
- Sørg for å kontrollere displayet på kortleseren og iZettle Go appen din for å bekrefte at betalingen er godkjent.

4. Kvittering
Tast inn kundens e-postadresse og/eller mobilnummer for å sende en digital kvittering. Du kan også skrive ut kvitteringen, hvis du er koblet til en skriver som støttes.

Ta betalt med Lite-kortleseren

Plugg inn tilkoblingskabelen i lydkontakten på smarttelefonen/nettbrettet ditt, og til kortleseren. Åpne iZettle Go-appen. Kortleseren er klar til bruk når lade-indikatoren blinker grønt.

1. Legg til et produkt
- Legg til et produkt i handlekurven eller tast inn et beløp.
- Gi kortleseren til kunden.

2. Trykk på “Ta betalt”
- Trykk på "Ta betalt" i iZettle Go appen.
- Velg "Kort" som betalingsmåte*.
- Sett inn eller dra kortet i kortleseren.

3. Bekreft transaksjonen
- Kunden taster inn PIN-koden på kortleseren eller signerer på skjermen, på smarttelefonen/nettbrettet ditt.
- Sørg for å sjekke iZettle Go appen din for å bekrefte at betalingen har blitt godkjent.

4. Kvittering
Tast inn kundens e-postadresse og/eller mobilnummer for å sende en digital kvittering. Du kan også skrive ut kvitteringen, hvis du er koblet til en skriver som støttes.

Ta betalt med kortleserne Pro eller Pro Contactless

1. Legg til et produkt
- Åpne iZettle Go appen på enheten din.
- Legg til et produkt i handlekurven eller tast inn beløp.
- Gi kortleseren til kunden.

2. Trykk på “Ta betalt”
- Trykk på "Ta betalt" i iZettle Go appen.
- Velg "Kort" som betalingsmåte*.
- Sett inn eller dra kortet i kortleseren.

Kontaktløs betaling:
- Berør kortleseren med kortet. Kortet må holdes 5 cm eller mindre fra kortleserens display.

3. Bekreft transaksjonen
Kunden taster inn PIN-koden på kortleseren eller signerer på skjermen, på smarttelefonen/nettbrettet ditt

4. Kvittering
Tast inn kundens e-postadresse og/eller mobilnummer for å sende en digital kvittering. Du kan også skrive ut kvitteringen, hvis du er koblet til en skriver som støttes.

Mer informasjon:
Du kan ikke bruke iZettle til fjerntransaksjoner, for eksempel ved salg over telefon. Les mer i våre vilkår og betingelser, paragraf 16

*Hvis du kun godtar kortbetalinger med iZettle, kan du deaktivere betalingsalternativet Kontant i menyen Betalingsinnstillinger i iZettle Go appen:
- Trykk på
- Gå til "Betalingsinnstillinger"
- Deaktiver kontantbetaling (ved å slå av den grønne knappen)

Kundens kontoutskrift

Hvis du har en privat iZettle-konto*, vil det stå “iZettle” på kontoutskriften.
Hvis du bruker en bedriftskonto, vil informasjonen være “iZ*[firmanavn]”.

Kort avvist

Når et kort blir avvist:

Hvis betalingen blir avvist, kan ikke salget gjennomføres. Vi anbefaler å la kjøper forsøke en annen betalingsmåte, og deretter be kunden kontakte egen bank for mer informasjon.

*Muligheten til å registrere en privat iZettle-konto ble fjernet i mars 2017.
Denne informasjonen gjelder kun for eksisterende brukere.