Motta tips

Hvordan fungerer iZettles tips-funksjon?
Viktig å vite når du vil godta tips med kortleseren din
Hvordan aktiverer jeg tips-funksjonen?
Hvordan kommer jeg i gang med å motta tips?
Tar iZettle en del av tipsen?
Vil jeg kunne se hvor mye tips som er kommet inn totalt, i salgsrapportene?
Vil Kassasystem-funksjonen registrere alle mine tipsdata for skatteformål?
Kan jeg deaktivere tips-funksjonen?

Hvordan fungerer iZettles tips-funksjon?

iZettles tips-funksjon gjør det mulig for kunder å legge et ekstra beløp til totalsummen på regningen deres, og beløpet kan de taste direkte inn i kortleseren. Funksjonen fungerer kun med en iZettle Reader / iZettle Reader 2.

Det er viktig at du kjenner skattereglene for hvordan du kan motta og melde inn tips som gjelder i landet der du driver virksomhet. Les mer om Skatteetatens skatteregler for tips i Norge her. Alle tips du mottar med iZettle Reader, vil vises på salgsrapportene og kvitteringene dine.

Viktig å vite når du vil godta tips med kortleseren din:

• Du må rapportere inn nøyaktig hvordan tipsen er blitt fordelt mellom medarbeidere.

• Skattereglene vil variere avhengig av om du lar tipsen inngå i inntekten eller du lar medarbeiderne få tipsen direkte.

• Medarbeidere er personlig ansvarlige for å melde inn tipsen de får, som inntekt hvis de ikke får den utbetalt som lønn.

Hvordan aktiverer jeg tips-funksjonen?

iZettles tips-funksjon fungerer kun med iZettle Reader.

• For å kunne godta tips må du laste ned / oppdatere iZettle-appen. Tipping er tilgjengelig for både iOS og Android-enheter.
  • Du må ha den seneste programvaren installert på kortleseren, så pass på at du har oppdatert iZettle Reader. Slik oppdaterer du kortleseren din.
  • For å kunne godta tips med kortleseren må du først aktivere funksjonen. Du finner  tips-funksjonen under “Innstillinger” > “Betalingsinnstillinger/kort”.

Hvordan kommer jeg i gang med å motta tips?

• Legg produktene/bestillingen i handlekurven i iZettle-appen eller tast inn beløpet.

• Trykk “Ta betalt” og velg kort som betalingsmetode.

• Kortleseren vil nå be kunden om å taste inn et beløp inkludert tips med meldingen “Tast beløp + ektra”. Gi kortleseren til kunden.

• Kunden kan nå taste inn totalbeløpet de vil betale, inkludert tipsen de vil gi, og taste PIN-koden.

• Du kan nå skrive ut eller sende kvittering til kunden på SMS eller mail.

Pengene tilbake for tips
Det er ikke mulig å gi pengene tilbake for tips direkte fra appen. Hvis du vil gi pengene tilbake for tips, kan du gjøre dette på my.izettle.com.

Maksnivå for tips
For å unngå at kunden taster inn et utilsiktet eller ugyldig beløp (for eksempel hvis kunden taster PIN-koden i stedet for beløpet de vil betale), er maksnivået for tips satt til 50%. Hvis kunden taster inn mer enn 50%, vil kortleseren vise varselmeldingen “For høyt beløp”.

Tar iZettle en del av tipsen?

iZettle tar et transaksjonsgebyr av totalbeløpet ved alle kortbetalinger. Les mer om våre priser på www.izettle.com/no/priser​.

Vil jeg kunne se hvor mye tips som er kommet inn totalt, i salgsrapportene?

Ja, samlet tips vises på alle salgsrapporter som skrives ut, og alle salgsrapporter på web og i appen under “Tips”.

Vil Kassasystem-funksjonen registrere alle mine tipsdata for skatteformål?

Ja, tips vises i Z-rapporter og vises adskilt fra salg og mva.

Installer Kassasystem

Kan jeg deaktivere tips-funksjonen?

Du kan når som helst deaktivere funksjonen under Innstillinger > Kort > Tips.