Slik legger du til en knapp eller et miniprogram på nettstedet ditt

Å legge til en knapp, miniprogram eller en hel nettbutikk på nettstedet ditt er gjort på et blunk. Alt du må gjøre, er å legge til litt kode på siden din, så vil kundene dine kunne kjøpe varer av deg uten engang å forlate nettstedet ditt. Noen av trinnene varierer avhengig av hvilken plattform du bruker.

Hvis du bruker en vertsbasert versjon av WordPress, klikk her for å sette opp nettstedet ditt med vårt programtillegg.

Når programtillegget er installert, aktiverer du det og klikker på knappen med vårt navn i redigeringsverktøyet i visuell modus. Med programtillegget kan du legge til knapper, miniprogram eller en hel butikk på sider eller innlegg på WordPress-nettstedet ditt.

Merk: Hvis du har et gratis nettsted via WordPress.com, vil du ikke kunne bruke trinnene nedenfor siden WordPress.com har lagt begrensninger på innebygd kode.

Komme i gang

Så lenge nettstedet eller bloggen din inneholder en tekst-, HTML- eller kildefane, vil du kunne legge til en av knappene/miniprogrammene våre direkte bare ved å kopiere litt kode.

1. Gå til fanen Knapper og miniprogram fra hovedmenyen i dashbordet ditt; redigeringsverktøyet for knapper og miniprogram vises.

2. Bruk alternativene til venstre til å velge hvordan knapper og miniprogram skal se ut. I redigeringsverktøyet kan du justere farger, adferd, størrelse med mer.

3. Når du er fornøyd med hvordan knappen eller widgeten ser ut, kopier koden til høyre.

4. Lim inn den kopierte koden på nettstedet ditt (lim den inn i tekst-, html- eller kildefanen).

5. Du er ferdig! Du har en flott knapp eller widget klar til kundene dine.

Merk: Denne prosessen er litt forskjellig fra nettsted til nettsted. Ytterligere trinn for Wix og Squarespace er tatt med nedenfor.

Selge med et Wix-nettsted

For å legge til en knapp eller widget på Wix-nettstedet ditt må du legge til litt kode ved å følge trinnene ovenfor. Når du har tilpasset knappen eller miniprogrammet ditt, kopierer du koden fra panelet til høyre og logger inn på Wix-kontoen din.

Innstillinger for Wix

1. Sjekk at du er logget inn på Wix-nettstedet ditt og er i redigeringsmodus.

2. I menyen til venstre, klikk på Legg til (merket med +), deretter Mer > HTML Code-kode.  En boks vil vises, der du kan lime inn koden din når du klikker på “Skriv inn kode.”.

3. Når du har lagt til HTML-en med div-kodene, vises miniprogrammet, og hvis du vil justere størrelsen på miniprogrammet, drar du bare i endene av boksen. Hvis du skal vise kjøpsprosessen i et overlegg, vil du måtte ta høyde for størrelsen på overleggsvinduet når du justerer størrelsen på miniprogrammet.

4. Publiser siden, så er du ferdig!

Selge med et Squarespace-nettsted

Først må du ha din egen Squarespace-konto for bedrifter* og ha opprettet en vare med iZettle. Når du har tilpasset knappen eller miniprogrammet ditt, kopierer du koden fra panelet til høyre og logger inn på Squarespace-kontoen din.

*Merk at på grunn av restriksjoner hos Squarespace, må du ha en bedriftskonto (Business) hos dem for å bruke innebygginger ved hjelp av følgende trinn.

Innstillinger for Squarespace

• Legg til en Kode-innholdsblokk på Squarespace-siden din. Dette vil gjøre at du kan legge inn HTML-kode direkte på siden din.

• Lim inn koden og klikk på Bruk.

Du vil nå fortsatt ikke kunne se forhåndsvisningen på grunn av at Squarespace har lagt begrensninger på innebygd kode.

Logg deg ut av Squarespace eller klikk på “Forhåndsvis i sikkermodus” for å se den nye knappen eller miniprogrammet ditt på Squarespace-nettstedet.

Eksempel på knapp:

Eksempel på miniprogram: