Fejlfinding af iZettle Reader

Hvad du skal gøre, hvis din iZettle Reader ikke fungerer.
(Ikke din kortlæser? Klik her for andre kortlæsere fra iZettle.)

https://lh6.googleusercontent.com/zKchyYXP9-nGYupFXCju8iTEmzK4P2pi-QtdF8GpP64CNBle7BbTXMJv-BnETjrL8eas2ExBgKueerS4AzD1KNjYrxwosBUYDEpw9ZVOKHWPZJy5WDrH4uXVESEsiyh5DCxBdbzR

Jeg kan ikke tænde for kortlæseren

1. Problemer med opladning
2. Min kortlæser starter ikke

Jeg kan tænde for den, men den virker ikke

1. Opdater firmware
2. Skærmen viser “Søger efter”
3. Skærmen er frossen eller viser en underligt tekst
4. Kortlæseren bliver ved med at genstarte
5. Kortlæseren viser “Reader damaged”
6. Kortlæseren læser ikke kort

Andre problemer

Jeg kan ikke tænde for den

1. Hvorfor oplader min kortlæser ikke?

Du kan altid tjekke, om din iZettle-kortlæser oplader fra appen:

- Gå til menuen i iZettle Go-appen ved at trykke på https://lh3.googleusercontent.com/Vi9br1IyMxR-r_ye7_Mq-ejzV--DQC7lIkh8X9Bi70s5yC5L75ft9CFYbphr6SJDPGoChKRxOIvxyyAIHa9AZklW6hZfeaxJLQoIE5QlpCudaaswpkfavYIH9GdSYxeZbuwkUuJw.
- Gå derefter til Indstillinger > Kortlæsere.
- Der vises et ikon for “Oplader” ved siden af batteriniveauet, når din iZettle Reader oplader.

Hvis du bruger en dock til at oplade din kortlæser, skal LED-lyset være grønt.

Hvis du har tjekket ovennævnte, og der ikke er tegn på at din iZettle Reader oplader, skal du følge denne vejledning:

Muligt problem

Løsning

Opladningsfladen på din kortlæser eller Dock er beskidt.

Der kan ophobe sig støv og snavs over tid, hvilket kan forhindre opladning. Rengør forsigtigt de to små gyldne cirkler bag på kortlæseren eller på Docken med en blød børste eller en klud med sprit. Undgå at bruge redskaber af metal, da dette kan beskadige overfladen.

USB-porten, stikket eller kablet er defekt.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så prøv en anden port. Alternativt kan du prøve med et andet USB-kabel.

Kortlæseren er ikke placeret rigtigt på Dockens opladningsflade.

Tjek placeringen, og prøv at slutte din kortlæser til Docken igen.

Kortlæseren virker ikke.

Prøv at genstarte kortlæseren ved at holde tænd/sluk-knappen inde.

Hvis du har prøvet alle ovennævnte forslag, og din iZettle Reader stadig ikke oplader, skal du kontakte vores supportteam for at få hjælp.

2. Hvorfor starter min kortlæser ikke?

Kontroller at din kortlæser er opladt. Slut den til strøm med enten USB eller iZettle Dock. Hold tænd/sluk-knappen nede i nogle få sekunder for at nulstille din kortlæser. Det kan ske at du skal holde den nede i mere end 20 sekunder. Herefter bør din kortlæser starte.

Hvis din kortlæser stadig ikke starter, skal du kontakte vores supportteam for at få hjælp.

Jeg kan godt tænde for den, men den virker ikke.

1. Opdater firmware

Du skal sørge for, at din kortlæser altid kører med den seneste firmware. Den seneste firmware forbedrer den generelle stabilitet på din kortlæser.

Du opdaterer kortlæserens firmware ved at åbne iZettle Go-appen og gå til Indstillinger > Kortlæsere og tjekke efter tilgængelige opdateringer. Hvis der er en opdatering tilgængelig, vil knappen "Opdater kortlæser" vises. Du kan læse mere om hvordan du opdaterer din kortlæsers firmware her. Bemærk, at kortlæseren skal være tilsluttet din enhed via Bluetooth for at kunne opdatere sin firmware.

Du skal også sikre, at du har den seneste version af iZettle Go-appen installeret på din enhed. Den seneste version af iZettle Go-appen er tilgængelig på Google Play og App Store – du skal blot søge efter “iZettle” og trykke på "Opdater", hvis det er aktuelt. Du kan også klikke her for at se efter opdateringer, hvis du bruger en understøttet enhed med Android eller iOS.

2. Min kortlæser bliver ved at vise “Søger efter” eller ”Venter på”, når jeg forsøger at parre den med min smartphone eller tablet.

Hvis din kortlæser viser “Søger efter” (på iOS) eller “Venter på” (på Android), betyder det at din kortlæser tidligere har været parret med enten samme eller anden enhed.

Hvis din kortlæser ikke registreres af din smartphone/tablet, skal du først kontrollere at Bluetooth er tændt på din enhed. Hvis den ikke tidligere er parret, og du netop har tændt for kortlæseren, skal du genstarte ved at holde OK-knappen nede i 3-5 sekunder og derefter gennemgå standardproceduren for at parre enheder.

Hvis din kortlæser stadig viser “Søger efter”/”Venter på”, skal du gå til Bluetooth-indstillingerne på din smartphone eller tablet. Her skal du tjekke om din iZettle Reader står på listen som "Tilsluttet". Hvis der er andre kortlæsere der ser ud til at være forbundet, skal du fjerne de enheder du ikke skal bruge ved at trykke på “i” og derefter på “Glem enhed”. Kun den kortlæser du vil tilslutte skal forblive på listen. Start herefter fremgangsmåden til parring igen.

Når læseren viser “Tilsluttet til”, bør parringen fungere normalt.

Særligt for Android:

Hvis den kortlæser du gerne vil tilslutte ser ud til at være forbundet når du kigger under Bluetooth-indstillingerne i din smartphone/tablet, og der ikke vises andre kortlæsere, bør parringen fungere nu.

Hvis ovennævnte fremgangsmåde ikke virker, skal du prøve at parre kortlæseren med en anden smartphone/tablet for at finde ud af, om problemet gælder specifikt for din enhedsmodel.

Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte vores supportteam for at få hjælp. Her skal du nævne hvilken enhed du bruger.

3. Skærmen på min kortlæser frøs, viste en underlig tekst og kunne ikke slukkes.

- Hold tænd/sluk-knappen inde, indtil kortlæseren slukkes. Det kan ske at du skal holde den inde i mere end 20 sekunder.

- Tænd for den igen.

- Kortlæseren bør fungere normalt

Herefter skal du kontrollere at kortlæseren er forsynet med den seneste firmware, for at reducere risikoen for at det samme sker igen. Se “Opdater firmware” ovenfor eller klik her for at se hvordan du opdaterer firmwaren.

4. Min kortlæser bliver ved med at genstarte

Kontroller, at kortlæseren er forsynet med den seneste firmware. Se “Opdater firmware” ovenfor eller klik her for at se hvordan du opdaterer firmwaren.

5. Min kortlæser viser "Reader damaged"

Vores kortlæsere er designet til at vise meddelelsen “Reader damaged” hvis de registrerer et problem. Hvis det sker, selvdestrueres kortlæseren af sikkerhedsmæssige årsager. Hvis din kortlæser viser denne meddelelse, kan den derfor ikke længere bruges. Læs mere om kortlæserens garanti her og kontakt vores supportteam for at få hjælp.

6. Kortlæseren læser ikke kort

Problemet opstår hyppigst på Android-enheder, når kortlæseren er klar til at modtage kort, men iZettle Go-appen ikke er. Start med kun at indsætte eller køre kortet igennem, når meddelelsen “Indsæt kortet” vises på din kortlæser.

Hvis din kundes kort stadig ikke kan læses, skal du gå til Indstillinger > Kortlæsere i iZettle Go-appen, og kontrollere om kortlæseren er tilsluttet. Hvis den er, og skærmen “Indsæt kortet” vises, betyder det at der er en god forbindelse mellem kortlæseren og din smartphone/tablet, og din kortlæser burde kunne læse kort. Hvis problemet fortsætter, bedes du kontakte vores supportteam for at få hjælp.

Andre problemer

Hvis ovennævnte fremgangsmåde ikke løste problemet, bedes du kontakte vores supportteam, så de kan hjælpe dig