Fejlfinding af iZettle Reader

​Kan du ikke se din kortlæser? Klik her for at se en oversigt over alle iZettles kortlæsere.

Kom godt i gang

Hvordan kommer jeg i gang med at bruge iZettle Reader?
Se venligst vores lynopsætningsguide.

Opladning

Hvorfor oplader min kortlæser ikke?
Du kan altid tjekke, om din iZettle-kortlæser oplader, fra appen:

• Gå til menuen i iZettle-appen ved at trykke på  .
  • Vælg > Indstillinger og derefter > Kortlæsere.
  • Der vises et ikon for opladning ved siden af batteriniveauet, når din iZettle Reader oplader.

Hvis du bruger en dock til at oplade din kortlæser, skal LED-lyset være grønt.

Hvis du har tjekket ovennævnte, og der ikke er tegn på at din iZettle Reader oplader, skal du følge denne vejledning:

Muligt problem Løsning
Opladningsfladen på din kortlæser eller Dock er beskidt. Der kan ophobe sig støv og snavs over tid, hvilket kan forhindre opladning. Rengør forsigtigt de to små gyldne cirkler bag på kortlæseren eller på Docken med en blød børste eller en klud med sprit. Undgå at bruge redskaber af metal, da dette kan beskadige overfladen.
USB-porten, stikket eller kablet er defekt. Hvis du ikke allerede har gjort det, så prøv en anden port. Alternativt kan du prøve med et andet USB-kabel.
Kortlæseren er ikke placeret rigtigt på Dockens opladningsflade. Tjek placeringen, og prøv at slutte din kortlæser til Docken igen.
Kortlæseren virker ikke. Prøv at genstarte kortlæseren ved at holde tænd/sluk-knappen inde.

Hvis du har prøvet alle ovennævnte forslag, og din iZettle Reader stadig ikke oplader, skal du kontakte vores supportteam for at få hjælp.

Tænd/sluk

Hvorfor starter min kortlæser ikke?
Kontroller at din kortlæser er opladt. Slut den til strøm med enten USB eller iZettle Dock. Hold tænd/sluk-knappen nede i nogle få sekunder for at nulstille din kortlæser. Det kan ske at du skal holde den nede i mere end 20 sekunder. Herefter bør din kortlæser starte.

Hvis din kortlæser stadig ikke starter, skal du kontakte vores supportteam for at få hjælp.

Pardannelse

Min kortlæser bliver ved at vise “Looking for” eller ”Waiting for”, når jeg forsøger at parre den med min smartphone eller tablet.

• Hvis din kortlæser viser “Looking for” (på iOS) eller “Waiting for” (på Android), betyder det at din kortlæser tidligere har været parret med enten samme eller anden enhed.
  • Hvis din kortlæser ikke registreres af din smartphone/tablet, skal du først kontrollere at Bluetooth er tændt på din enhed. Hvis den ikke tidligere er parret, og du netop har tændt for kortlæseren, skal du genstarte ved at holde OK-knappen nede i 3-5 sekunder og derefter gennemgå standardproceduren for at parre enheder.
  • Hvis din kortlæser stadig viser “Søger efter”/”Venter på”, skal du gå til Bluetooth-indstillingerne på din smartphone eller tablet. Her skal du tjekke om din iZettle Reader står på listen som "Tilsluttet". Hvis der er andre kortlæsere der ser ud til at være forbundet, skal du fjerne de enheder du ikke skal bruge ved at trykke på “i” og derefter på “Glem enhed”. Kun den kortlæser du vil tilslutte skal forblive på listen. Start herefter fremgangsmåden til parring igen.

Når læseren viser “Tilsluttet til”, bør parringen fungere normalt.

Min læser hænger/fryser eller viser en underlig meddelelse
​Du skal blot genstarte læseren ved at holde tænd/sluk-knappen øverst på kortlæseren nede i op til 3 sekunder. Når kortlæseren slukkes, tænder du for den igen.

Hvis det ikke løser problemet, bedes du kontakte vores supportteam, som kan hjælpe dig.

Sådan modtager du betalinger

Min kortlæser læser ikke kort
Sørg for at du har den seneste app og software installeret. For at opdatere din software, skal du blot følge trinnene i afsnittet nedenfor.

Sørg for, at din kortlæser er klar til at modtage kort. Når meddelelsen "Indsæt/hold kortet op" vises på din kortlæser, kan dine kunder indsætte, køre igennem eller holde deres kort op. OBS: iZettle Reader 2 har ikke magnetstribelæser.

Hvis din kundes kort stadig ikke kan læses, skal du gå til Indstillinger > Kortlæsere i iZettle-appen, og kontrollere om kortlæseren er tilsluttet. Hvis den er, og skærmen "Velkommen" eller “Indsæt/hold kortet op” vises, betyder det at der er en god forbindelse mellem kortlæseren og din smartphone/tablet, og din kortlæser burde kunne læse kort. Hvis problemet fortsætter, bedes du kontakte vores supportteam for at få hjælp.
Hvis problemet fortsætter, så tøv ikke med at kontakte vores supportteam for at få yderligere hjælp.

Opdater software

Sørg for altid at bruge den seneste version af iZettle Go-appen. Følg disse trin for at downloade den seneste iZettle Go-app på din smartphone eller tablet:

1. Gå til App Store eller Google Play for at se efter en opdatering
  2. Installer den seneste version af opdateringen, hvis der findes en

Sørg for, at kortlæseren kører med den seneste tilgængelige software:

• Gå til “Opdatering af kortlæserens software” , og følg fremgangsmåden der for at installere den seneste software til kortlæseren

Hvordan ved jeg, om der er en softwareopdatering?
Hvis du gerne vil vide, hvilken softwareversion kortlæseren har, eller hvis du vil finde ud af, om der findes en opdatering, kan du altid gå til “Indstillinger” > “Kortlæsere” og derefter vælge kortlæseren ved at trykke på den.

Hvordan kan jeg se, hvilken software min kortlæser har?
Du kan se kortlæserens softwareversion ved at gå til “Indstillinger” > “Kortlæsere” og vælge din kortlæser fra listen.

Vedligehold

Skal jeg gøre noget særligt for at pleje min iZettle Reader?
Vær forsigtig når du håndterer din kortlæser! iZettles kortlæser har en intern beskyttelsesmekanisme, som er meget følsom. Alle stød, slag eller tab fra en vis højde kan fremprovokere meddelelsen “Reader Damaged”.

Min kortlæser viser meddelelsen “Reader Damaged”. Hvad kan jeg gøre?
“Reader Damaged” betyder, at noget har udløst det interne alarmsystem. Kontakt support for at få mere at vide.