Indberetning af falske eller mistænkelige e-mails og kommunikation

Sådan genkender du mistænkelige e-mails, SMS'er og telefonopkald

Phishing- e-mails, smishing- SMS'er og vishing-telefonopkald bruger ofte en falsk e-mailadresse eller et falsk telefonnummer og prøver på at få dig til at klikke på et link og udlevere oplysninger. Phishing-kommunikation er udviklet til at se ægte ud og formålet er få fingrene i dine private, sikre data såsom kontonumre, adgangskoder og personoplysninger.

Hvis du modtager en e-mail, og du ikke er sikker på, at den virkelig er fra Zettle, så tjek, om den følger nogle af disse almindelige phishing-mønstre:

• Bruger en generisk udfyldt hilsen såsom "Kære bruger" eller "Kære [din e-mailadresse]”
    E-mails fra Zettle tiltaler dig normalt med navn eller virksomhedsnavn. Hvis vi ikke har dit fornavn i vores system, bruger vi måske en hilsen som "Hej", men vi vil ikke udskifte et navn med noget så upersonligt som "bruger" eller "Zettle-forhandler".
  • Beder dig klikke på links, som sender dig videre til en falsk hjemmeside
    Et link kan være skrevet, så det ligner en ægte Zettle-URL – f.eks. www.zettle.com/specials. Hvis du sidder ved en computer, kan du bevæge musen hen over linket, og så kan du se den endelige destination. Hvis du ikke sidder ved en computer, så lad være med at klikke på linket.
  • E-mailen eller beskeden har ukendte vedhæftninger
    Åbn kun en vedhæftning, hvis du er sikker på, at den er pålidelig. Hvis du har en åben sag hos vores supportteam, kan du modtage kommunikation med almindelige vedhæftninger såsom PDF'er, Word- og Excel-filer eller billeder såsom JPEG og PNG. Men vi vil ikke vedhæfte uventede filer i e-mails, der ikke er relevante for supportsager.
  • Giver et falsk indtryk af vigtighed
    Phishing-e-mails og beskeder kan lyde alarmerende med akutte advarsler udviklet til at skræmme dig til at overse tegn på, at de er falske. Nogle gange er vi nødt til at sende legitime informationer og vigtige nyheder, og i de tilfælde kan vi sende en besked kaldet "Vigtig opdatering" eller lignende. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte vores supportteam om din konto. Du kan også videresende en mistænkelig besked til os, og så undersøger vi sagen.

Sådan indberetter du mistænkelig kommunikation

E-mails og hjemmesider

Hvis du modtager en mistænkelig e-mail eller link til en hjemmeside:

1. Lad være med at klikke på nogen link i e-mailen eller på hjemmesiden, og lad være med at svare eller downloade nogen vedhæftninger.
  2. Indtast ingen oplysninger.
  3. Videresend e-mailen og/eller hjemmesidens URL til phishing@zettle.com. Lad være med at ændre emnelinjen, og videresend ikke beskeden som en vedhæftning.
  4. Slet e-mailen fra din indbakke.

SMS og tekstbeskeder

Hvis du modtager en SMS med et link, som beder dig om at gå til en hjemmeside:

1. Lad være med at klikke på nogen links i beskeden.
  2. Tag et screenshot af beskeden (sørg for, at det viser afsenderens fulde telefonnummer).
  3. E-mail screenshotet til spam@zettle.com.

Telefonopkald

Hvis du modtager mistænkelige telefonopkald eller voicemails:

1. Tag et screenshot af din seneste opkaldsliste for at vise det fulde telefonnummer.
  2. E-mail screenshotet til spam@zettle.com.

Tips til at sikre din konto

Se vores tjekliste til cybersikkerhed her for flere gode råd til at beskytte din Zettle-konto og dine oplysninger mod svindel. Hvis du på noget tidspunkt oplever uventet aktivitet på din konto, skal du kontakte vores supportteam.

Hvis du vil vide mere om, hvordan man genkender og forebygger svigagtig aktivitet, kan du læse den dybdeborende artikel om phishing, smishing og vishing her.