Hva er PSD2?

Alt du trenger å vite

Lover og regler kan være forvirrende, så vi har laget denne artikkelen for å hjelpe deg med å forstå, på en enkel måte, hvordan Betalingstjenestedirektivet (PSD2) kanskje vil påvirke hverdagen i virksomheten din.

EUs reviderte betalingstjenestedirektiv har allerede trådt i kraft, noe som betyr at kortholdere av og til vil bli spurt om PIN-koden – selv ved kontaktløse kjøp med lavere beløp. Denne meget sikre kundeautentiseringen, strong customer authentication (SCA), er påkrevd av PSD2, og har til hensikt å motvirke svindel.

Slik påvirker dette daglig drift ved bruk av Zettle

Ta betalt med Zettle-kortleseren din

Av og til vil en kunde bli spurt om å verifisere en kontaktløs betaling – selv ved lavere beløp. Følg ganske enkelt instruksjonene i Zettle-appen, eller i kortleserens display.

Kjekt å vite: Hvis et kontaktløst kjøp avslås, trenger kortholderen kun å sette inn kortet på nytt og prøve å betale igjen ved å bruke chip og PIN-kode. Sørg som alltid for at du har installert siste versjon av appen.

Ta imot betalinger med Zettle E-commerce

Du trenger ikke å gjøre noe hvis du bruker Zettle E-commerce – vi har ordnet alt med oppdaterte godkjenningsmetoder som 3D Secure.

PSD2 på 60 sekunder:

• PSD2 har vært gjeldende siden 14. september 2019
  • Visse transaksjoner kan trenge en to-faktor-godkjenning – slik som at kunden din taster inn PIN-koden for kontaktløs betaling, eller bekrefter betalinger på nett med 3D Secure