Productoverzicht (nieuw)

Over het productoverzicht
Producten toevoegen
Prijzen instellen
Varianten toevoegen
Toevoegen aan winkelwagentje en kortingen

Over het productoverzicht (nieuw)

Het productoverzicht is de thuishaven van al je producten. Hier kun je je eigen afbeeldingen toevoegen, prijzen updaten en kortingen bepalen.

Neem even de tijd om je overzicht op te zetten en van alle slimme functies gebruik te maken, zodat je snel kan verkopen en moeiteloos terugbetalingen kunt doen. Zodra je je overzicht hebt opgezet en begonnen bent met verkopen, kun je aan de hand van Rapporten zien hoe je bedrijf ervoor staat. Deze houden waardevolle gegevens bij, zoals je meest verkochte producten en verkoopstatistieken.

Je kunt je productoverzicht direct opzetten in de iZettle Go-app, of op my.izettle.com. Hier kun je meer geavanceerde taken uitvoeren zoals spreadsheets importeren en in bulk updates doen voor producten en varianten.

Het productoverzicht op my.izettle.com

Je kunt al je producten vinden op my.izettle.com onder het kopje "Producten". Hier kun je nieuwe producten toevoegen, spreadsheets importeren of exporteren en bestaande producten aanpassen.

In de productlijst kun je producten vinden door middel van sorteren en zoeken, snel meerdere velden bewerken met tabs, en eenvoudig naar een specifiek product navigeren.

Kolommen sorteren

Door op de naam van een kolom te klikken kun je de standaard sortering van de lijst veranderen. Alle producten worden standaard alfabetisch op naam gesorteerd (van a tot z, cijfers vóór letters). Om je producten in de tegenovergestelde volgorde te bekijken (van z tot a), klik je simpelweg op de kop en de volgorde wordt omgekeerd. Door nogmaals te klikken ga je terug naar de standaardinstelling.

Door op de kolommen te klikken om de volgorde van je producten te veranderen, verander je niets aan de manier waarop je producten worden weergegeven in de iZettle Go-app.

Snelle bewerkingsmodus

Als je je muis over een product beweegt, zie je rechts aan het einde van de rij een icoontje van een pen en een prullenbak. Klik op de pen om productgegevens aan te passen. Maak je aanpassingen direct in de invoervelden en klik het vinkje aan om je veranderingen op te slaan.
Door op het prullenbakje te klikken wordt je product verwijderd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

In bulk verwijderen

Selecteer meerdere producten en klik op het rode prullenbakje om ze in één keer te verwijderen. Deze actie kan niet ongedaan gemaakt worden en de producten zullen permanent verwijderd worden.

Het productoverzicht in de iZettle Go-app

Je kunt al je producten vinden in de iZettle Go-app onder het kopje "Overzicht". Hier kun je je producten organiseren voor snellere verkoop, nieuwe producten toevoegen en bestaande items aanpassen.

Lijst- of rasterweergave?
Het productoverzicht kan op verschillende manieren worden weergegeven. Je kunt het overzicht bekijken als een raster (als je een iPad gebruikt, kun je de grootte van je raster aanpassen door op het icoontje erboven te klikken), of je kunt naar links vegen en je overzicht bekijken als een lijst met zoekbalk.

Je producten in mappen organiseren
Je kunt producten groeperen door ze in mappen te plaatsen. Zo zijn ze makkelijker te vinden in de iZettle Go-app wanneer je betalingen aanneemt. Dit kun je in de iZettle Go-app doen of op my.izettle.com.

Producten toevoegen (nieuw)

In de iZettle Go-app
Ga naar "Overzicht" en klik op de knop "Aanpassen", gevolgd door de "+"-knop aan de rechterkant. Selecteer of je een "Product" of een "Korting" wilt toevoegen. Wanneer je een "Product" selecteert, voeg dan de naam, prijs, eventuele varianten en een foto toe. Als je een zakelijk account hebt, kun je ook het juiste btw-tarief voor het product selecteren.

Op my.izettle.com
Log in op je profiel op my.izettle.com en ga naar het tabblad "Producten". Klik op de knop "Product toevoegen" in de rechterbovenhoek en alle relevante gegevens zoals naam, prijs en voorraad. Als je een zakelijk account hebt, kun je ook het juiste btw-tarief voor het product selecteren.

In bulk producten toevoegen
Als je een groot aantal producten hebt, kun je deze in bulk aan je productoverzicht op my.izettle.com toevoegen door een Excel-bestand met de details te uploaden. Je kunt maximaal 2000 producten tegelijk toevoegen, en het proces kan worden herhaald als je veel producten hebt.

Wanneer je producten in bulk importeert, kun je ook voorraadwaarden importeren. Lees hier meer over het instellen van je voorraad.

Prijzen instellen (nieuw)

Wanneer je een nieuw product aan je overzicht toevoegt, kun je kiezen voor een vaste prijs of een prijs gebaseerd op een aangepaste eenheid zoals kilo's of uren.

Prijs per eenheid
Stel een vaste prijs of prijs per eenheid vast voor al je producten/diensten. Je kunt ook het prijsveld leeg laten en het bedrag handmatig invoeren telkens wanneer je het aan een winkelwagentje toevoegt.

Aangepaste eenheid
Je kunt ook je eigen prijs vaststellen op basis van een aangepaste eenheid zoals euro's, uren of elke andere eenheid die je wilt. Voer de eenheid van het product (bijv. kilo) en de prijs per eenheid in. Wanneer je het product toevoegt aan het winkelmandje, voer je het aantal kilo's in en de prijs wordt automatisch berekend.

Varianten toevoegen (nieuw)

Je kunt meerdere varianten aan een product toevoegen dat meerdere opties heeft, zoals maat, kleur en stijl. Je kunt tot drie opties per product toevoegen. Elke combinatie van opties is een variant. Een product kan in totaal maximaal 100 varianten hebben.

Je kunt bijvoorbeeld een T-shirt verkopen met twee opties: Maat en Kleur. De maatoptie heeft drie waardes: Small, Medium, Large. De waardes voor kleuren zijn: Zwart en Wit. Een variantvoorbeeld voor dit product is T-shirt, Small, Zwart.

Let op: als je meerdere varianten aan een product wilt toevoegen dat al variantopties heeft, moet je een nieuw product creëren.

In de iZettle Go-app
  1. In het "Productoverzicht" tik je op "Bewerken" en dan op de "+"-knop rechts in de hoek.
  2. Voeg een productnaam toe. Als je de prijs en/of kostprijs invoert, worden deze waarden automatisch toegepast op alle varianten. Je hoeft geen barcode, 'op voorraad' en SKU in te voeren, aangezien deze waarden per variant worden toegevoegd.
  3. Tik op de opties voor "Toevoegen" onder in het scherm.
  4. Tik op "Toevoegen" om je eerste optie toe te voegen. Kies uit de vooraf bepaalde opties in de lijst of typ een aangepaste naam voor je optie in.
  5. Je kunt nu waarden voor je optie toevoegen. Tik op "Klaar" op het toetsenbord of tik op het "+"-pictogram om de optiewaarde toe te voegen. Herhaal deze stap tot je alle waarden hebt toegevoegd. Tik op "Opslaan".
  6. Herhaal stap 4 en 5 tot je alle opties aan je product hebt toegevoegd.
  7. Tik op "Opslaan". Je ziet nu alle productvarianten in de lijst.
  8. Tik op een variant om waarden zoals de barcode, 'op voorraad' en SKU aan te passen.

Op my.izettle.com
  1. Klik binnen de Variantsectie van de productpagina op "Optie toevoegen"
  2. Voer een naam in voor de eerste optie. Houd er rekening mee dat de volgorde waarin je de opties instelt, dezelfde volgorde is waarin deze worden weergegeven in je kassasysteem en online winkel
  3. Vul de optiewaarden in. Scheid waarden met een komma of door op Enter te drukken
  4. Als je meer opties wilt toevoegen, klik dan op "Andere optie toevoegen". Je kunt tot drie opties per product toevoegen.
  5. Er verschijnt nu een lijst met je varianten en hier kun je attributen invullen zoals een prijs, barcode, voorraad en SKU. In het geval dat je deze attributen al had ingevuld bij de productdetails, worden deze attributen automatisch ingevuld op het variantniveau.
Voor producten die geen varianten hebben, worden de prijs, voorraad en verzending weergegeven bij de productdetails. Als je eenmaal varianten hebt toegevoegd, zijn deze attributen bewerkbaar op variantniveau, in plaats van op productniveau.

Varianten in bulk aanpassen (nieuw)

Als je meerdere varianten tegelijkertijd wilt aanpassen (bijvoorbeeld de prijs van meerdere varianten in één keer wilt veranderen), volg dan deze stappen:

In de iZettle Go-app
  1. Tik in het overzicht op "Aanpassen"en vervolgens op het product waarvan je de varianten wilt aanpassen.
  2. Tik in de Variantsectie op "Aanpassen" en selecteer vervolgens datgene wat je wilt wijzigen.
  3. Selecteer de varianten waarin je wijzigingen wilt aanbrengen. Je kunt ook meerdere varianten tegelijk selecteren door op de filterknop te tikken.
  4. Pas de wijziging toe en tik op "Opslaan".
Op my.izettle.com
Vink in de sectie Variantgegevens van de productpagina de vakjes aan van de varianten die je wilt bewerken. Je kunt ook meerdere varianten tegelijk selecteren in het vakje linksboven.
  1. Selecteer de actie die je wil toepassen in de dropdown "Acties".
  2. Pas de wijziging toe en tik op "Opslaan".

Toevoegen aan winkelwagentje en kortingen (nieuw)

Producten toevoegen aan het winkelwagentje en gebruikmaken van kortingen kan alleen in de iZettle Go-app.

Toevoegen aan winkelwagentje
Klik op een product in je overzicht om het toe te voegen aan het winkelwagentje. Zodra een product aan het winkelwagentje is toegevoegd, kun je op het product tikken om:
  • Het bedrag van dat product te verhogen
  • Voeg een opmerking toe over dit specifieke product. Je kunt dit ook doen wanneer je een product verkoopt met een aangepaste prijs.
  • Een korting aan dat product toe te voegen
Een korting toevoegen
Klik in je productoverzicht op "Aanpassen" en vervolgens op de "+"-knop in de rechterhoek. Selecteer "Korting", voer een percentage of een vast bedrag in en geef het een naam.

Een korting gebruiken
Je kunt een korting toepassen op individuele artikelen of op alle artikelen in het winkelwagentje. Ga naar het winkelwagentje, klik op de knop "Korting" en selecteer een percentage of een vast bedrag. Je kunt ook een korting op specifieke producten in het winkelwagentje toepassen door op het artikel te klikken en het veld "Korting" aan te passen.