Uppdatera ordrar och kundinformation

Om du vill uppdatera uppgifterna för en specifik order kan du enkelt göra det från Din sida för E-commerce. Det här är särskilt användbart om kunder har angett fel leveransadress eller skrivit fel mejladress, namn eller företag när de kom till kassan.

Så här uppdaterar du en enstaka order

1. Gå till Din sida för E-commerce och klicka på Ordrar > Alla.

2. Ta fram ordern du vill uppdatera med hjälp av sökfältet, öppna orderns detaljsida och klicka sedan på Mer > Redigera kund.

3. Då öppnas ett popup-fönster med kunduppgifterna för denna order.

4. Gör dina ändringar i orderns kunduppgifter och klicka på Uppdatera.

5. Orderuppdateringen gäller bara just denna order. Läs vidare om du vill veta hur man uppdaterar uppgifterna för hela kundprofilen.

Så här uppdaterar du kunduppgifterna

Du kan uppdatera en kundprofil med korrekta uppgifter, t.ex. leveransadress, namn eller mejladress.

Så här uppdaterar du kunduppgifterna för samtliga ordrar.

1. Gå in på din sida för E-commerce och klicka på Kunder.

2. Hitta kunden det gäller och öppna kundens detaljsida. Klicka sedan på Redigera.

3. Då öppnas ett popup-fönster med kunduppgifterna. Uppdatera uppgifterna.

1. Klicka till sist i kryssrutan Uppdatera kundordrar längst ner om du vill att alla kundens tidigare ordrar ska uppdateras med de nya uppgifterna.

2. Klicka på Uppdatera – och så var det klart!

Obs! Om du använder den här metoden för att ändra och uppdatera kundordrar ändras uppgifterna på alla tidigare ordrar och går inte att ta fram sedan. Om din kundprofil uppdateras kommer den att ändra befintliga och tidigare ordrar som kanske inte har slutförts än. Ändrar din kund sin mejladress eller får en ny leveransadress kan det vara en bra idé att uppdatera deras kundprofil. Du behöver inte uppdatera samtliga kundordrar för att använda funktionen.