Ta emot PayPal-betalningar

Med iZettle E-commerce kan du ta emot PayPal-betalningar från dina kunder. Genom deras integrationssystem kan du som har ett företagskonto hos PayPal enkelt ansluta ditt PayPal-konto till din webbshop hos oss på iZettle. Kunder som väljer att betala med PayPal skickar då sina betalningar direkt till ditt PayPal-konto. Om du har aktiverat PayPal i din webbshop kommer du att debiteras 2 % av köpesumman per transaktion – resten sätts in på ditt PayPal-konto omedelbart efter genomförd betalning.

Så här aktiverar du PayPal i din webbshop

1. Klicka på "Inställningar" > "Kassa" i huvudmenyn för E-commerce.

2. Klicka på "Anslut till PayPal".

3. Ange din PayPal-mejl och ditt lösenord. Se till att din webbläsare tillåter popup-fönster.

4. Nu är ditt PayPal-konto anslutet till ditt iZettle-konto och du kan ta emot betalningar från dina kunder via PayPal.

Tips

• Se till att listan med valutor som ditt PayPal-konto accepterar inkluderar valutan du har angett för din webbshop.

• När dina kunder betalar skickas pengarna direkt till ditt PayPal-konto.

• Efter avslutad betalning visas din PayPal-mejl för dina kunder.

• Om en kund begär en återbetalning och hen betalade via PayPal måste återbetalningen genomföras från ditt PayPal-konto.

Vad är ett verifierat PayPal-konto?

Om du vill använda PayPal som betalningslösning i E-commerce behöver du ett verifierat PayPal-konto. Ett verifierat PayPal-konto kan både skicka och ta emot betalningar, och är kopplat till ett bankkonto och/eller ett kort.

Varje PayPal-konto ser olika ut, så för att lära dig mer och få hjälp med stegen du behöver följa rekommenderar vi att du läser PayPals hjälpartiklar om deras verifieringsprocess. När ditt PayPal-konto väl är verifierat kan du börja använda PayPal för att ta betalt av dina kunder – och få in betalningen omedelbart.

Valutor du kan ta emot med PayPal

Det är möjligt att vissa valutor inte accepteras av just ditt PayPal-konto. Du behöver själv kontrollera det här beroende på dina individuella omständigheter. Om ingen annan information anges ska du kunna ta emot följande valutor:

• kanadensiska dollar

• euro

• brittiska pund

• amerikanska dollar

• japansk yen

• australiensiska dollar

• nyzeeländsk dollar

• schweiziska franc

• hongkongdollar

• singaporianska dollar

• svenska kronor

• danska kronor

• polska złoty

• norska kronor

• ungerska forint

• tjeckiska kronor

• israeliska shekel

• mexikanska pesos

• brasilianska real (endast för brasilianska kunder)

• malaysiska ringgit (endast för malaysiska kunder)

• filippinska pesos

• taiwanesiska dollar

• thailändska baht

• turkiska lira (endast för turkiska kunder)

• ryska rubel

Om en kund försöker genomföra ett köp med en valutakombination som inte utgör en giltig PayPal-transaktion kommer vi att få ett meddelande från PayPal och sedan visa ett meddelande för kunden där vi uppmanar hen att kontakta dig. Om du är osäker på varför en transaktion inte går igenom är det bäst att kontakta PayPal direkt och ta reda på mer om vilka valutor som är kompatibla med just ditt konto.