Skaffa iZettle Kassaregister

För att kunna använda iZettle Kassaregister måste du vara en registrerad företagsanvändare hos iZettle och ha senaste versionen av iZettle-appen installerad på din iPhone eller iPad.
Följ stegen nedan för att komma igång med kassaregistret.

Så här gör du för att komma igång:

1. Ladda ner den senaste versionen av iZettle-appen till din iPhone eller iPad. (Läs mer om vilka enheter som fungerar med iZettle.)

2. Skapa ett iZettle företagskonto och köp en kortläsare för att kunna ta emot kortbetalningar. Läs mer om våra kortläsare och hur man tar emot en kortbetalning.

3. Logga in på ditt iZettle-konto på izettle.com, klicka på ditt namn i den övre menyn och välj "Köp Kassaregister". Uppgradera till iZettle Kassaregister genom att skicka in en anmälan. Du får en bekräftelse från oss via e-post inom en arbetsdag - du kan då köra igång.
Adress till försäljningsstället
Enligt Skatteverket måste kassaregistret finnas på denna adress. Det bör alltså vara din verksamhets besöksadress (boxadresser accepteras inte). Om du inte har en fast försäljningsplats ska du ange din registrerade företagsadress. Ditt iZettle-konto har endast stöd för 1 adress.​

iZettle Kassaregister

Personalkonton
För dig som är företagskund finns möjligheten att lägga till din personal som användare på ditt iZettle-konto. Personalens namn syns då på kvittot och du kan se försäljningen uppdelad per anställd. Anställda har begränsade rättigheter. Logga in på ditt iZettle-konto på izettle.com för att skapa personalkonton. Läs mer om personalkonton.

Behöver jag ha ett kassaregister?
Regelverket om kassaregister omfattar de företag som säljer varor eller tjänster mot kontant betalning (inklusive betalkort) för mer än fyra basbelopp per år (ca 180 000 kr). Läs mer på Skatteverkets hemsida. Till dig som bedriver torg- och marknadshandel har Skatteverket sammanställt ett informationsblad.